Wie is René Janssen?

Samen met mijn dochter Imke
Samen met mijn dochter Imke

Een korte introductie

Ik ben René Janssen, 53 jaar, geboren in Panningen maar sinds 1997 woonachtig in het mooie dorp Baarlo, Noord-Limburg. Beide kerndorpen behoren sinds 1 januari 2010 tot de gemeente Peel en Maas. In mijn dagelijks werk ondersteun ik gemeente Deurne bij het verbeteren van de online dienstverlening, in de breedste zin van het woord. Verder doe ik veel vrijwilligerswerk bij VV Baarlo en organiseer ik sinds 1999 een jaarlijks muziekfestival in Baarlo, ProgPower Europe.

Sinds 11 juli 1997 ben ik getrouwd met Claudia en hebben we 2 dochters, Kim (2006) en Imke (2008). Onze jongste dochter heeft CDKL5-epilepsie, een zeldzame genetische ziekte waardoor ze 24-uurs zorg nodig heeft. Op basis van PGB verzorg ik onze dochter 12 uur in de week, al is dat in de praktijk altijd veel meer natuurlijk. Mocht er nog vrije tijd over zijn dan mag ik graag wandelen, tuinieren en met vrienden genieten van een goed diner of gewoon gezellig een avondje samen zijn. Geen tijd om mij te vervelen!

Adviseur online dienstverlening

Sinds 1999 houd ik mij bezig met het verbeteren van (online) dienstverlening, voornamelijk voor overheidsorganisaties. In al die jaren heb ik al veel organisaties mogen helpen. Ik ben voornamelijk betrokken geweest bij gemeentelijke projecten, waarbij ik meer dan 50% van de gemeenten in Nederland wel heb geholpen op de één of andere manier.

Een aantal jaar geleden heb ik de (voormalig) gemeente Vianen ondersteund bij het vernieuwen van de online dienstverlening. Daarbij hebben we van buiten naar binnen gedacht. Samen met een aantal enthousiaste medewerkers van de gemeente heb ik een visie uitgewerkt onder de titel De kunst van het weglaten’. Het eindresultaat was een gedurfde website, die de nodige aandacht heeft gekregen in de regio. Maar ook landelijk, onder andere bij het platform Gebruiker Centraal. Naar aanleiding van dit project heb ik een visiedocument over Toptaken websites geschreven. Dit document werk ik nog regelmatig bij aan de hand van nieuwe inzichten en statistieken. Het document is gratis te downloaden op toptakenwebsite.nl. In 2021 heb ik het document deels herschreven, aan de hand van een project dat ik bij gemeente Deurne heb begeleid. En bij Deurne ben ik 'blijven hangen' en ondersteun ik de organisatie nu bij het verder verbeteren van de online dienstverlening.

Ik ben erg blij met het door René Janssen geschreven visiedocument. Complimenten hoor. Ik vind het erg volledig. Het leest makkelijk weg, heldere kopjes en korte alinea’s. En wat het ook krachtig maakt is om de leerpunten/updates  te vermelden.

Vrijwilliger bij VV Baarlo

Als voetballer heb ik mooie herinneringen aan mijn tijd als actief speler. Ik heb jaren bij SV Panningen gespeeld, waar ik mooie tijden heb beleefd. Vanuit de tweede klasse zijn we in 3 jaar tijd doorgestroomd naar de hoofdklasse. Een prachtige tijd, kan niet anders zeggen. Vervolgens heb ik 3 leuke jaren bij SV Blerick gehad. Uiteindelijk ben ik bij VV Baarlo gaan voetballen omdat ik daar ook ben gaan wonen. Na 9 actieve jaren was het op, mijn knietjes wilden niet meer.

Foto René Janssen at Liverpool FC | René Janssen
Samen met Kim op Anfield, Liverpool FC.

Na mijn blessure ben ik 5 jaar niet bij de club geweest. Dat veranderde in 2014, toen ik weer eens werd gevraagd of ik geen trainer wilde worden van het tweede heren elftal. Daar heb ik in toegestemd, en sinds die tijd ben ik nog meer vrijwilligerstaken gaan uitvoeren. Van 2016 tot de zomer van 2023 ben ik bestuurslid geweest. In 2015 ben ik ook een jeugdteam gaan trainen, omdat mijn dochter ging voetballen. Van 2019 - 2023 heb ik 4 seizoen het oudste meidenteam getraind. In 2021-2022 het meidenteam MO19-1, waarmee we in juli 2022 aan een toernooi in Denemarken hebben deelgenomen. Het seizoen 2022-2023 heb ik het meidenteam MO17-1 getraind en geen seniorenteam meer. En in het seizoen 2023-2024 een nieuwe uitdaging, hoofdtrainer van de vrouwenselectie. En tot slot ben ik lid van de Werkgroep Communicatie, waarbij ik me vooral bezighoudt met social media en advisering van de doorontwikkeling van de website. Kortom, ik ben inmiddels een zeer actieve vrijwilliger van VV Baarlo, maar doe dit met heel veel plezier. Het geeft me ook veel voldoening.

ProgPower Europe, een uniek festival

Als liefhebber van progressieve rock en metal ben ik in 1999 gestart met de organisatie van een festival, samen met een paar andere liefhebbers. ProgPower Europe, dat werd de naam en het festival is inmiddels uitgegroeid tot een uniek festival in het genre. Jaarlijks reizen honderden liefhebbers uit de gehele wereld naar het pittoreske Baarlo, om een weekend lang te genieten van progressieve rock en metal. Het is moeilijk te omschrijven wat het festival zo uniek maakt, maar voor veel bezoekers is het festival een jaarlijks hoogtepunt. Ben jij een liefhebber van het genre, dan moet je echt een keer komen. Ik ben in ieder geval bijzonder trots dat ik dit festival ooit ben gestart met een aantal mensen. We hadden nooit kunnen denken waartoe het zou leiden, maar ook wij genieten er elk jaar weer met volle teugen van.

En verder

Naast mijn werk als adviseur (online) dienstverlening neem ik ook de zorg voor onze gehandicapte dochter Imke voor mijn rekening. Dat doe ik 12 uur in de week op basis van PGB. En verder natuurlijk wanneer het nodig is, want erg regelmatig is de zorg voor een gehandicapt kind niet. Als er verder nog tijd over is, wandel ik graag en houd ik mij bezig met tuinieren, waarbij ik me steeds meer verdiep in het onderhouden van een moestuin. Ik mag thuis ook graag koken en voor de nodige ontspanning ga ik regelmatig iets eten of drinken met vrienden en familie. Wat dat betreft probeer ik zoveel als het maar kan van het leven te genieten. En op dit moment lukt dat goed, mijn balans tussen werk, privé en hobby is goed. En met een positieve instelling blijft dat voorlopig ook wel zo, daar moet je ook zelf voor zorgen.

Een kop koffie?

Mocht je mij een keer willen spreken, ongeacht waarover, laat het me weten. De koffie staat klaar, maar jij mag de koffie ook zetten hoor. Bel of mail me en we plannen een datum.

Foto VV Baarlo MO19-1 at Dana Cup 2022
VV Baarlo MO19-1 beleefde een geweldige week in Denemarken


Contact

René Janssen
Vergelt 5a
5991 PJ, Baarlo
contact@renejanssen.nl
+31 6 11 53 82 90

Mijn CV

Wil je mijn CV inzien of wil je deze naar een organisatie sturen met een reden? Neem dan contact met me op en ik stuur je mijn actuele CV.

Mijn hobbies

ProgPower Europe
https://www.progpowereurope.com/

VV Baarlo
https://www.vvbaarlo.nl/