Wie is René Janssen?

Foto René Janssen at Liverpool FC | René Janssen
Samen met Kim op Anfield eind 2019, het stadion van Liverpool FC

Een korte introductie

Ik ben René Janssen, 50 jaar en ik woon in het mooie kastelendorp Baarlo in Noord-Limburg. Ik ben geboren in Panningen, dat ligt niet ver van Baarlo. Beide dorpen zijn kerndorpen van de gemeente Peel en Maas. Voor mijn werk ben ik dagelijks bezig met het verbeteren van online dienstverlening, voornamelijk voor gemeentelijke organisaties.

Naast mijn werk doe ik veel vrijwilligerswerk voor de lokale voetbalclub VV Baarlo. Ik maak deel uit van het bestuur, ben trainer van het tweede elftal en trainer het meidenteam MO17-1. Verder ben ik lid van de Werkgroep Communicatie, waarbinnen ik mij vooral bezighoudt met social media en de nieuwsbrief. Sinds 1999 organiseer ik ook nog jaarlijks een muziekfestival, ProgPower Europe. De rest van mijn vrije tijd draag ik samen met mijn vrouw de zorg voor 2 dochters Kim en Imke, waarvan de jongste dochter meervoudig complex gehandicapt is (CDKL5-epilepsie). En als er nog tijd over is mag ik graag koken, tuinieren en genieten van het leven met vrienden en familie. Ik verveel me dus geen moment.


Expert Toptaken website

Sinds 1999 houd ik mij bezig met het verbeteren van (online) dienstverlening, voornamelijk voor overheidsorganisaties. Vanuit een aantal leveranciers, maar ook een aantal jaar als zelfstandig adviseur, heb ik inmiddels al veel organisaties ondersteund. Ik ben voornamelijk betrokken geweest bij gemeentelijke projecten, waarbij ik inmiddels 50% van de gemeenten in Nederland wel heb geholpen op de één of andere manier.

Een aantal jaar geleden heb ik de (voormalig) gemeente Vianen ondersteund bij het vernieuwen van de gemeentelijke website. Daarbij hebben we van buiten naar binnen gedacht. Waar heeft de inwoner, ondernemer en bezoeker van Vianen behoefte aan. Samen met een aantal enthousiaste medewerkers van de gemeente heb ik een visie uitgewerkt onder de naam De kunst van het weglaten’. Het eindresultaat was een gedurfde website, die de nodige aandacht heeft gekregen in de regio. Maar ook landelijk, onder andere bij het platform Gebruiker Centraal. Naar aanleiding van dit project heb ik een visiedocument over Toptaken websites geschreven. Dit document werk ik nog regelmatig bij aan de hand van nieuwe inzichten en statistieken. Het document is gratis te downloaden op toptakenwebsite.nl.

Ik ben erg blij met het door René Janssen geschreven visiedocument. Complimenten hoor. Ik vind het erg volledig. Het leest makkelijk weg, heldere kopjes en korte alinea’s. En wat het ook krachtig maakt is om de leerpunten/updates  te vermelden.


Vrijwilliger bij VV Baarlo

Als voetballer heb ik mooie herinneringen aan mijn tijd als actief speler. Ik heb jaren bij SV Panningen gespeeld, waar ik mooie tijden heb beleefd. Vanuit de tweede klasse zijn we in 3 jaar tijd doorgestroomd naar de hoofdklasse. Een prachtige tijd, kan niet anders zeggen. Vervolgens heb ik 3 leuke jaren bij SV Blerick gehad. Uiteindelijk ben ik bij VV Baarlo gaan voetballen omdat ik daar ook ben gaan wonen. Na 9 actieve jaren was het op, mijn knietjes wilden niet meer.

Na mijn blessure ben ik 5 jaar niet bij de club geweest. Dat veranderde in 2014, toen ik voor de zoveelste keer werd gevraagd of ik geen trainer wilde worden van het tweede elftal. Daar heb ik in toegestemd, en sinds die tijd heb ik alleen maar meer taken op mij genomen. Zo ben ik sinds 3 jaar voorzitter van de Technische Commisie, waardoor ik deel uitmaak van het bestuur. Ik train ook een aantal jaar een jeugdteam, op dit moment het meidenteam MO17-1. En tot slot ben ik lid van de Werkgroep Communicatie, waarbij ik me vooral bezighoudt met social media en de nieuwsbrief. Kortom, ik ben inmiddels een zeer actieve vrijwilliger van VV Baarlo, maar doe dit met heel veel plezier. Het geeft me ook veel voldoening.

Kampioensfoto VV baarlo MO17-1 | René Janssen
VV Baarlo MO17-1 kampioen najaar 2019


ProgPower Europe, een uniek festival

Als liefhebber van progressieve rock en metal ben ik in 1999 gestart met de organisatie van een festival, samen met een paar andere liefhebbers. ProgPower Europe, dat werd de naam en het festival is inmiddels uitgegroeid tot een uniek festival in het genre. Jaarlijks reizen honderden liefhebbers uit de gehele wereld naar het pittoreske Baarlo, om een weekend lang te genieten van progressieve rock en metal. Het is moeilijk te omschrijven wat het festival zo uniek maakt, maar voor veel bezoekers is het festival een jaarlijks hoogtepunt in hun leven. Ben jij een liefhebber van het genre, dan moet je echt een keer komen. Ik ben in ieder geval bijzonder trots dat ik dit festival ooit ben gestart met een aantal mensen. We hadden nooit kunnen denken waartoe het zou leiden, maar ook wij genieten er elk jaar weer met volle teugen van.


Afbeelding René en Imke
Samen met mijn dochter Imke in Mondo Verder

En verder

Naast mijn werk als adviseur (online) dienstverlening neem ik ook de zorg voor onze gehandicapte dochter Imke voor mijn rekening. Dat doe ik één dag in de week op basis van PGB. En verder natuurlijk wanneer het nodig is, want erg regelmatig is de zorg voor een gehandicapt kind niet. De resterende tijd houd ik mij bezig met tuinieren, waarbij ik me steeds meer verdiep in het onderhouden van een moestuin. Ik mag thuis ook graag koken en voor de nodige ontspanning ga ik graag iets eten of drinken met vrienden en familie. Wat dat betreft probeer ik zoveel als het maar kan van het leven te genieten. En op dit moment lukt dat goed, ik sta dan ook positief in het leven!