Kampioensteam VV Baarlo MO17-1 doet mee aan de DanaCup 2021

Denmark here we come, DanaCup 2021

DanaCup, een groot internationaal jeugdvoetbal toernooi

Hoewel corona ons nog steeds in de greep houdt, kijk ik toch al uit naar betere tijden. Doorgaans ben ik wel positief ingesteld, ook nu ga ik er vanuit dat we in 2021 weer een hoop dingen kunnen doen die we voorheen ook deden. Eén van de hoogtepunten van 2021 wordt een trip naar Denemarken met het meidenteam MO17-1 van VV Baarlo. We gaan deelnemen aan de DanaCup, één van de grootste internationalie jeugdtoernooien in de wereld.

Omdat onze trip naar Allendorf, Duitsland, niet door kon gaan dit jaar, ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Er zijn veel grote internationale jeugdtoernooien, alleen voor meiden onder 19 is het lastig. Omdat volgend jaar een groot aantal meiden te oud is om in de leeftijd onder 17 mee te mogen doen, hebben we geen andere keus dan deelname aan een toernooi voor meiden onder 19. Ik had 2 toernooien gevonden die volgens mij wel haalbaar zijn. De keuze is uiteindelijk gevallen op Denemarken. We gaan een week lang deelnemen aan de DanaCup 2021, in de laatste week van juli.

Crowdfunding

Om de trip te kunnen bekostigen heb ik een crowdfunding opgezet. We hopen hiermee € 5.000,- op te halen, dan is 50% van het totaal benodigde budget. En we zijn al een aardig eind op weg. Mocht jij het meidenvoetbal ook steunen en dan in het bijzonder VV Baarlo MO17-1, doe dan maar een donatie. Alle hulp is meer dan welkom, ook bedragen van € 10,-. En anoniem doneren is mogelijk!

Meer informatie

Mocht je meer informatie willen, bijvoorbeeld hoe ik bij het toernooi gekomen ben. Of hoe de contacten met de organisatie zijn. Maakt niet uit, vraag het maar gewoon. Je kunt me het beste bereiken door me een mail te sturen, of je kunt ook het contactformulier invullen. Ik reageer doorgaans binnen 1 dag.

Foto stadhuis gemeente Stein

Verbeteren website gemeente Stein

De gemeente Stein heeft mij gevraagd om de komende periode de gemeentelijke website te verbeteren. Door een aantal wisselingen van medewerkers is het beheer van de website een beetje ondergesneeuwd. Hierdoor maakt de gemeente niet optimaal gebruik van de mogelijkheden van het CMS. De gemeente Stein is klant van CARE, dus als projectleider/adviseur ken ik het CMS dat de gemeente gebruikt heel goed.

De komende tijd ga ik een paar uur in de week de website verbeteren. Aan de hand van de statistieken ben ik inmiddels al gestart met de meest bezochte pagina’s waaronder afval, rijbewijs en paspoort. Daar ben ik nog niet tevreden over, inhoudelijk ga ik deze pagina’s nog verder finetunen. In de template kan er gebruik gemaakt worden van een afbeelding op elke pagina. Die ga ik dan ook nog toevoegen, waarbij ik ervoor zorg dat de afbeeldingen ook optimaal zijn voor websites. Ik zorg ook dat de zoekfunctie optimaal werkt en de A-Z index, die volgens de statistieken veel gebruikt wordt. Eind van dit jaar zijn dan de meest bezochte pagina’s weer helemaal up-to-date.

Mocht jij net als de gemeente Stein ook behoefte hebben aan ondersteuning om je website inhoudelijk te verbeteren? Laat het mij weten, misschien kan ik je wel ergens bij helpen of ken ik iemand anders die je kunt vragen. Mijn kennis en mijn netwerk is groot.

Screenshot homepage website gemeente Stein
Afbeelding volksfeesten Baarlo, als cover voor het document samenlevingsplatform Baarlo

Samenlevingsplatform Baarlo

Samenlevingsplatform als initiatief vanuit de samenleving

Vanuit mijn eigen dorp Baarlo ben ik betrokken bij een project, waarbij verenigingen meer moeten gaan samenwerken in de toekomst. Ik sluit hierbij aan als bestuurslid van de voetbalclub. Een interessant project, want we merken dat alle verenigingen het moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden. Gelukkig is de voetbalclub een zeer gezonde vereniging en kunnen wij andere verenigingen in de toekomst mogelijk ondersteunen, in welke vorm dan ook.

Vanuit dit project en vanuit het Dorpsoverleg Baarlo, is het idee ontstaan om een samenlevingsplatform op te zetten. Een platform waarmee de inwoners/ondernemers/bezoekers van Baarlo goed geïnformeerd worden over wat er allemaal te doen is in het dorp. Waarin alle verenigingen, bedrijven, winkels, horeca een plek moeten krijgen. Dat op termijn ondersteunend is aan de zelfredzaamheid van inwoners en waarin inwoners en ondernemers kunnen participeren. Kortom, een samenlevingsplatform voor de gehele samenleving in Baarlo.

Ingeschreven bij ‘Kern met Pit’

Omdat het platform zoals wij het op willen zetten nog niet voorkomt in Nederland hebben we het project aangemeld bij ‘Kern met Pit’. Het platform moet namelijk ook de gemeente Peel en Maas gaan ondersteunen bij de informatieverstrekking naar hun inwoners. Bij een succesvol project kan het platform ook in andere dorpen weggezet worden. En daarmee kan de gemeente op termijn veel gerichter communiceren met de burgers.

Meer informatie

Mocht je meer informatie willen over het samenlevingsplatform Baarlo, neem dan contact met me op. Ik heb samen met 3 andere initiatiefnemers een 33-pagina’s tellend document geschreven om het project te verduidelijken. Wij zijn in ieder geval overtuigd dat we iets moois neer kunnen zetten en hopen dat de gemeente binnenkort groen licht geeft en onze investeringsaanvraag goedkeurt.

Cover document Samenlevingsplatform Baarlo
Afbeelding certificaat spelleider Optimaal Digitaal

Spelleider Optimaal Digitaal

Certificaat behaald spel Optimaal Digitaal

Ik was al een tijd van plan om de training ‘Spelleider Optimaal Digitaal’ te behalen. Het kwam er maar steeds niet van, in het voorjaar heb ik me eindelijk ingeschreven voor deze training. Helaas werd de training een aantal keren uitgesteld vanwege corona, maar op 16 septeber heb ik het certificaat behaald en ben ik nu ook één van de spelleiders om het spel Optimaal Digitaal te spelen.

Online of offline versie

Er is inmiddels naast de offline versie ook een online versie van het spel, die bijvooorbeeld via Teams gespeeld kan worden. Als spelleider begeleid ik dan het spel aan de hand van een PowerPoint. Om het beste resultaat te krijgen kan het spel het beste met maximaal 4 spelers gespeeld worden, naast mij als spelleider. Mocht jij het spel nu ook eens willen spelen om de online dienstverlening van jouw organisatie te verbeteren? Neem dan contact met me op en we gaan het inplannen.

Meer informatie Optimaal Digitaal

Voor meer informatie over het spel verwijs ik je naar de website van Gebruiker Centraal.

Certificaat

Je kunt hier mijn certificaat bekijken: certificaat spelleider Optimaal Digitaal (PDF, 100Kb)

Afbeelding corona

Een beetje corona vermoeid

Zijn jullie ook een beetje corona vermoeid? Ik wel, had niet verwacht dat dit allemaal zo lang zou duren. Van mij mag het wel afgelopen zijn. We gaan het zien, ik weet ook niet waar het eindigt en wat nu de juiste strategie is. Persoonlijk geloof ik niet zo in het feit dat straks een vaccin een einde maakt aan corona. Waarom niet? Echt geen idee, puur een gevoel. Ik ben bang dat we hier mee moeten leren leven, in welke vorm dan ook. En dat is lastig, maar of we er echt helemaal vanaf komen? Ik weet het ook niet.

Gelukkig kan ik vanuit mijn werk weer wat meer naar afspraken en is het voetballen weer gestart. Leuke gesprekken met mijn klanten en lekker trainen met de mannen van het tweede elftal van VV Baarlo en ook de meiden van MO17-1. Als de maatregelen zo blijven dan is het prima te doen. Hopelijk gaan we niet weer in een lockdown, dat zie ik niet echt zitten. Afwachten maar.

Komende tijd weer regelmatig een update vanuit mijn werk en/of hobbies. Ik ben bij best een aantal leuke ontwikkelingen betrokken, zakelijk en privé. Ik verveel me dan ook geen moment, ook in deze rare periode niet.

Stay tuned!

Afbeelding afvaardiging VV Baarlo ivm sponsoring ING meiden- en vrouwenvoetbal | René Janssen

Sponsorcontract ING binnengehaald!

3-jarig sponsorcontract

Eind juni heb ik voor voetbalclub VV Baarlo een sponsorcontract weten binnen te halen om het meiden- en vrouwenvoetbal verder op de kaart te zetten. Een mooie stimulans voor de club.

Vorig jaar ben ik trainer geworden van het meidenteam VV Baarlo MO17-1. Tijdens de najaarscompetitie werden we enigszins onverwacht kampioen. Dik verdiend overigens. Natuurlijk heb ik daar invloed op gehad, door ze iets anders te laten voetballen dan ze al jaren gewend waren. Maar uiteraard heb je ook de nodige kwaliteiten in het team nodig om een kampioenschap te realiseren. En talenten heeft dit team zeker.

Een tweede meidenteam

Omdat het kampioenschap de nodige aandacht heeft gekregen en het team trainingspakken gesponsord kreeg, verwelkomen we een groot aantal nieuwe meiden bij de club. Het kampioenschap heeft op de één of andere manier toch aantrekkingskracht. Hierdoor krijgen we bij de club voor het eerst in de historie naast 2 vrouwenteams ook 2 meidenteams, MO17-1 en MO15-1. Een geweldige ontwikkeling die we ook niet direct aan hebben zien komen.

Door deze ontwikkeling heb ik besloten een pitch in te dienen bij de ING. Clubs kwamen in aanmerking voor een 3-jarig sponsorcontract ING. Puur bedoeld om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. En tot onze grote verrassing hoorden wij op dinsdagvond 23 mei dat wij, net als 59 andere clubs, een 3-jarig sponsorcontract krijgen. Dit betekent dat we het meiden- en vrouwenvoetbal verder kunnen professionaliseren bij de club. De vrouwenteams hebben al een belangrijke positie bij de club. Die kunnen we de meidenteams nu ook geven.

Wij zien de samenwerking met ING met heel veel interesse tegemoet. Een sponsorcontract dat op het juiste moment komt.

Sponsoring ING voor meiden-/vrouwenvoetbal VV Baarlo
Header afbeelding zelfgemaakt plantenlabels | René Janssen

Zelfgemaakte plantenlabels

Plantenlabels voor de moestuin

Al jaren hebben wij een moestuin, die vooral door mijn vader wordt onderhouden. De eerste jaren heb ik me nooit echt bemoeid met de moestuin en mijn vader zijn gang laten gang. Wel makkelijk, niks doen, alleen genieten van de oogst. Maar mijn vader is inmiddels de 80 jaar gepasseerd, je merkt dat alles dan toch iets minder makkelijk gaat. Zo ook de moestuin, de laatste jaren ondersteun ik hem daarom wat meer. En wat ikzelf al jaren graag wil, plantenlabels bij al de groentes en het fruit. Dan weten we tenminste ook wat we allemaal in de moestuin hebben staan.

Af en toe kom ik wel iets leuks tegen op instagram of pinterest, maar dan zijn ze niet leverbaar naar Europa. Of als ik de specificaties bekijk dan vind ik de labels vaak te klein of juist weer te groot. En daarom heb ik maar eens besloten om zelf creatief te zijn en plantenlabels te maken van CD’s.

Benodigdheden

Voor de zelfgemaakte plantenlabels heb ik CD’s, bamboestokken, pvc-lijm, schroefjes en ijzerdraad gebruikt. Met pvc-lijm heb ik telkens 2 CD’s aan elkaar geplakt, met de blinkende kant naar buiten. vervolgens een schroefje in één van de uiteinden van een bamboestok en een schroefje in de aan elkaar geplakte CDs. Uiteindelijk de zelfgemaakte labels met ijzerdraad vastgemaakt aan de bamboestokken. Dat kun je op meerdere manieren doen, daar kun je zelf even mee aan de slag.

Ik ben uiteindelijk wel blij met het resultaat. En het houd waarschijnlijk ook de vogels en konijnen weg. Vorig jaar had ik al CD’s opgehangen bij de aardbeien en ik heb de hele zomer gaan last gehad van vogels bij de aardbeien. De glinstering van de CD’s schrikt mogelijk voldoende af. En daarmee hebben de plantenlabels nog een extra functie.

Mocht je nog vragen hebben neem dan even contact op. Ik heb nog een voorraad CD’s liggen die te gebruiken is.

Afbeelding snijbonenschotel | René Janssen

Snijbonenschotel

Veel snijbonen, dus maak ik regelmatig snijbonenschotel

Iedereen die een eigen moestuin heeft weet dat je een overschot aan oogst krijgt. Snijbonen is een gewas dat makkelijk te telen is en doorgaans een grote opbrengst oplevert. Dit betekent dat je diepvriesporties maakt. En ja, wat moet je dan met al die porties. Want gekookte snijbonen zijn vaak niet het meest favoriete gerecht bij ons thuis. Dus ik experimenteer vaak. Snijbonen in de wok, met een uitje of spekblokjes. Of snijbonen bakken in een pan, met tomatenpuree. Een gerecht dat ik regelmatig maak van mijn porties snijbonen is snijbonenschotel. Het is niet al te moeilijk en ook hier kun je blijven variëren. Hieronder mijn recept.

Recept snijbonenschotel

Ingrediënten

 • 500 gram (runder)gehakt
 • 2 eetlepels (zonnebloem)olie
 • ongeveer 400 gram snijbonen (schoongemaakt in schuine stukken van plm. 2 cm. gesneden)
 • 1 eetlepel gemengde Provencaalse / Italiaans kruiden
 • 1 theelepel worcestersaus
 • 250 gram champignons (schoongemaakt in plakjes gesneden)
 • 1 rode paprika (schoongemaakt in stukjes gesneden)
 • 1 verkruimeld tablet kuiden- / groentbouillon
 • scheutje droge witte wijn (of water)
 • ongeveer 650 gram kruimige aardappelen
 • 100 ml melk of room
 • 1 ei
 • 20 gram boter (10 gram door de aardappellaag en 10 gram er bovenop)
 • 2 eetlepels tomatenketchup
 • peper, zout, nootmuskaat

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappel af en laat ze goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met 10 gram roomboter en de room of melk. Maak de aardappelstamp op smaak met een eitje, zout, nootmuskaat en witte peper.

Verhit de olie in de wok. Bak hierin het gehakt rul. Maak het gehakt op smaak met peper, zout, Provencaalse / Italiaanse kruiden en een theelepel worcestersaus. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Doe de snijbonen erbij en roerbak de snijbonen even mee. Voeg vervolgens de verkruimelde bouillontablet en een scheutje witte wijn toe en laat de snijbonen beetgaar worden. Voeg de stukjes paprika toe en de tomatenketchup. Roer alles goed door elkaar. Proef nog even of de groenten en het gehakt voldoende gekruid zijn. Voeg eventueel kruiden, zout, peper toe voor de smaak.

Doe het snijbonenmengsel in de ovenschaal. Verdeel de gestampte aardappelen erover. Leg hier en daar een stukje boter over de aardappelen. Zet de schaal in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de aardappelen een mooie goudbruine kleur hebben gekregen en de snijbonenschotel is klaar.

Smakelijk eten!

Foto’s

Header afbeelding aardbeienrek | René Janssen

Aardbeienrek

Aardbeienrek voor dit jaar weer gereed

Een aardbeienrek in Corona tijd. Bizar dat ik mijn aardbeienrek al gereed heb voor dit jaar. Helaas hebben de maatregelen in verband met het Corona virus ook invloed op mijn werkzaamheden. Geen afspraken bij gemeenten betekent dat ik niet zo veel te doen heb. Beetje thuis werken, af en toe naar kantoor, paar vrije dagen opnemen voorlopig. Je moet wat. Maar daardoor wel wat meer tijd voor mijn tuin en de groentetuin.

Vorig jaar heb ik een idee uitgewerkt voor een aardbeienrek. Stalen matten op hoogte maken, vastgezet met stevige houten palen, 2 lagen boven elkaar. In de mazen van de rekken plantenpotjes plaatsen met daarin de aardbeienplantjes. Het werkte echt super. Een mooie oogst van aardbeien en het plukken ging erg makkelijk. Er was geen twijfel mogelijk, dat aardbeienrek krijgt een vervolg.

En zie hier, voor dit jaar is mijn rek al gereed. Grotendeels uitbesteed aan mijn vader, die graag in de groentetuin werkt bij ons. Paar nieuwe potjes moeten kopen en een paar nieuwe planten. Maar verder de potjes en aardbeienplanten van vorig jaar gebruikt. Wat mij betreft mag de lente aanblijven en de temperatuur omhoog. Dan verwacht ik weer een mooie aardbeienoogst dit jaar. Heerlijk, verheug me er al op.

Foto’s

Vastelaovend 2020 | René Janssen

Carnaval was weer gezellig

Carnaval, oftewel ‘Vastelaovend’ zoals ze dat bij ons in Limburg zeggen. Een bijzonder feest, vooral omdat het maar in een klein deel van Nederland wordt gevierd. En dan ook nog eens totaal verschillende.

Zelf vierde ik vroeger Carnaval in mijn geboorteplaats Panningen. Toen ik oud genoeg was kregen we het idee om eens naar Maastricht te gaan. Dat was wel even iets anders dan Panningen. Wat was iedereen in Maastricht goed verkleed. En bijna iedereen was volledig geschminked. Wij vielen op, dat weet ik zeker, maar we hadden nog geluk dat we gewoon het Limburgs dialect spreken, waardoor we wel werden geaccepteerd. Maar gezellig was het in Maastricht, dat zou een vervolg krijgen. En zo belandde ik maar liefst 10 jaar lang in Maastricht, 2 dagen lang Vastelaovend vieren van ‘s-morgens vroeg tot ‘s-avonds laat.

Na 10 jaar was onze groep helaas uit elkaar gevallen. Een aantal had kinderen gekregen en sommigen wilden weer Vastelaovend vieren in het eigen dorp. Ik was inmiddels verhuisd naar Baarlo en ben daar ook een dag op stap geweest. Ik vond het niks, ik miste Maastricht. Ik woonde ook nog niet zo lang in Baarlo en kende nog te weinig mensen omdat ik me nog niet in het verenigingsleven had gemengd. Dus besloot ik maar om voorlopig geen Carnaval te vieren, terwijl mijn partner 5 dagen verplichtingen had met de muziekkapel waar ze deel van uitmaakt. En zo kan het dus gebeuren dat je als echte Carnavalsvierder plotseling jarenlang geen potje bier in de hand hebt tijdens dit jaarlijkse feest.

Maar dat veranderde weer toen mijn oudste dochter Kim vanuit school naar de Scholencarnaval wilde. Even een oud Carnavalspak uit de kast en hopla, ik was er weer klaar voor. En sinds die tijd ga ik weer op vrijdag, zaterdag en maandag. Af en toe ook op zondag, als ik naar de receptie van de prins moet omdat ik die goed ken. Gelukkig kunnen we Imke altijd naar oma brengen, maar eigenlijk liever niet 4 dagen lang. Vandaar vrijdag, zaterdag en maandag voor mij, met zondag een dagje ‘rust’.

En dit jaar voor het eerst eens naar Venlo geweest op zaterdag. En dat is heel goed bevallen, dat deed me gelijk weer denken aan de goede oude tijd in Maastricht. Een feestje vieren buiten op straat, muziekje erbij, biertje erbij en nog lekker iets te snacken tussendoor. Ik wist niet dat het zo gezellig was in Venlo, ben bang dat dit ook een vervolg gaat krijgen in 2021, hahaha.

Kortom, ik zit er weer middenin en ik moet bekennen dat ik het ook ontzettend gezellig vind. Natuurlijk ken ik inmiddels veel mensen in Baarlo door het verenigingsleven en het feit dat Kim de basisschool er al op heeft zitten. En Kim die gaat al 5 dagen, de komende jaren hoef ik mijn Carnavalspak niet heel ver weg te stoppen, want een jaar later moet het weer uit de kast. Ik zeg dan ook, ‘Vastelaovend samen’, het is toch echt wel een gezellig feest!