Afbeelding afvaardiging VV Baarlo ivm sponsoring ING meiden- en vrouwenvoetbal | René Janssen

Sponsorcontract ING binnengehaald!

3-jarig sponsorcontract

Eind juni heb ik voor voetbalclub VV Baarlo een sponsorcontract weten binnen te halen om het meiden- en vrouwenvoetbal verder op de kaart te zetten. Een mooie stimulans voor de club.

Vorig jaar ben ik trainer geworden van het meidenteam VV Baarlo MO17-1. Tijdens de najaarscompetitie werden we enigszins onverwacht kampioen. Dik verdiend overigens. Natuurlijk heb ik daar invloed op gehad, door ze iets anders te laten voetballen dan ze al jaren gewend waren. Maar uiteraard heb je ook de nodige kwaliteiten in het team nodig om een kampioenschap te realiseren. En talenten heeft dit team zeker.

Een tweede meidenteam

Omdat het kampioenschap de nodige aandacht heeft gekregen en het team trainingspakken gesponsord kreeg, verwelkomen we een groot aantal nieuwe meiden bij de club. Het kampioenschap heeft op de één of andere manier toch aantrekkingskracht. Hierdoor krijgen we bij de club voor het eerst in de historie naast 2 vrouwenteams ook 2 meidenteams, MO17-1 en MO15-1. Een geweldige ontwikkeling die we ook niet direct aan hebben zien komen.

Door deze ontwikkeling heb ik besloten een pitch in te dienen bij de ING. Clubs kwamen in aanmerking voor een 3-jarig sponsorcontract ING. Puur bedoeld om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. En tot onze grote verrassing hoorden wij op dinsdagvond 23 mei dat wij, net als 59 andere clubs, een 3-jarig sponsorcontract krijgen. Dit betekent dat we het meiden- en vrouwenvoetbal verder kunnen professionaliseren bij de club. De vrouwenteams hebben al een belangrijke positie bij de club. Die kunnen we de meidenteams nu ook geven.

Wij zien de samenwerking met ING met heel veel interesse tegemoet. Een sponsorcontract dat op het juiste moment komt.

Sponsoring ING voor meiden-/vrouwenvoetbal VV Baarlo
Header afbeelding zelfgemaakt plantenlabels | René Janssen

Zelfgemaakte plantenlabels

Plantenlabels voor de moestuin

Al jaren hebben wij een moestuin, die vooral door mijn vader wordt onderhouden. De eerste jaren heb ik me nooit echt bemoeid met de moestuin en mijn vader zijn gang laten gang. Wel makkelijk, niks doen, alleen genieten van de oogst. Maar mijn vader is inmiddels de 80 jaar gepasseerd, je merkt dat alles dan toch iets minder makkelijk gaat. Zo ook de moestuin, de laatste jaren ondersteun ik hem daarom wat meer. En wat ikzelf al jaren graag wil, plantenlabels bij al de groentes en het fruit. Dan weten we tenminste ook wat we allemaal in de moestuin hebben staan.

Af en toe kom ik wel iets leuks tegen op instagram of pinterest, maar dan zijn ze niet leverbaar naar Europa. Of als ik de specificaties bekijk dan vind ik de labels vaak te klein of juist weer te groot. En daarom heb ik maar eens besloten om zelf creatief te zijn en plantenlabels te maken van CD’s.

Benodigdheden

Voor de zelfgemaakte plantenlabels heb ik CD’s, bamboestokken, pvc-lijm, schroefjes en ijzerdraad gebruikt. Met pvc-lijm heb ik telkens 2 CD’s aan elkaar geplakt, met de blinkende kant naar buiten. vervolgens een schroefje in één van de uiteinden van een bamboestok en een schroefje in de aan elkaar geplakte CDs. Uiteindelijk de zelfgemaakte labels met ijzerdraad vastgemaakt aan de bamboestokken. Dat kun je op meerdere manieren doen, daar kun je zelf even mee aan de slag.

Ik ben uiteindelijk wel blij met het resultaat. En het houd waarschijnlijk ook de vogels en konijnen weg. Vorig jaar had ik al CD’s opgehangen bij de aardbeien en ik heb de hele zomer gaan last gehad van vogels bij de aardbeien. De glinstering van de CD’s schrikt mogelijk voldoende af. En daarmee hebben de plantenlabels nog een extra functie.

Mocht je nog vragen hebben neem dan even contact op. Ik heb nog een voorraad CD’s liggen die te gebruiken is.

Afbeelding snijbonenschotel | René Janssen

Snijbonenschotel

Veel snijbonen, dus maak ik regelmatig snijbonenschotel

Iedereen die een eigen moestuin heeft weet dat je een overschot aan oogst krijgt. Snijbonen is een gewas dat makkelijk te telen is en doorgaans een grote opbrengst oplevert. Dit betekent dat je diepvriesporties maakt. En ja, wat moet je dan met al die porties. Want gekookte snijbonen zijn vaak niet het meest favoriete gerecht bij ons thuis. Dus ik experimenteer vaak. Snijbonen in de wok, met een uitje of spekblokjes. Of snijbonen bakken in een pan, met tomatenpuree. Een gerecht dat ik regelmatig maak van mijn porties snijbonen is snijbonenschotel. Het is niet al te moeilijk en ook hier kun je blijven variëren. Hieronder mijn recept.

Recept snijbonenschotel

Ingrediënten

 • 500 gram (runder)gehakt
 • 2 eetlepels (zonnebloem)olie
 • ongeveer 400 gram snijbonen (schoongemaakt in schuine stukken van plm. 2 cm. gesneden)
 • 1 eetlepel gemengde Provencaalse / Italiaans kruiden
 • 1 theelepel worcestersaus
 • 250 gram champignons (schoongemaakt in plakjes gesneden)
 • 1 rode paprika (schoongemaakt in stukjes gesneden)
 • 1 verkruimeld tablet kuiden- / groentbouillon
 • scheutje droge witte wijn (of water)
 • ongeveer 650 gram kruimige aardappelen
 • 100 ml melk of room
 • 1 ei
 • 20 gram boter (10 gram door de aardappellaag en 10 gram er bovenop)
 • 2 eetlepels tomatenketchup
 • peper, zout, nootmuskaat

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappel af en laat ze goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met 10 gram roomboter en de room of melk. Maak de aardappelstamp op smaak met een eitje, zout, nootmuskaat en witte peper.

Verhit de olie in de wok. Bak hierin het gehakt rul. Maak het gehakt op smaak met peper, zout, Provencaalse / Italiaanse kruiden en een theelepel worcestersaus. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Doe de snijbonen erbij en roerbak de snijbonen even mee. Voeg vervolgens de verkruimelde bouillontablet en een scheutje witte wijn toe en laat de snijbonen beetgaar worden. Voeg de stukjes paprika toe en de tomatenketchup. Roer alles goed door elkaar. Proef nog even of de groenten en het gehakt voldoende gekruid zijn. Voeg eventueel kruiden, zout, peper toe voor de smaak.

Doe het snijbonenmengsel in de ovenschaal. Verdeel de gestampte aardappelen erover. Leg hier en daar een stukje boter over de aardappelen. Zet de schaal in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de aardappelen een mooie goudbruine kleur hebben gekregen en de snijbonenschotel is klaar.

Smakelijk eten!

Foto’s

Header afbeelding aardbeienrek | René Janssen

Aardbeienrek

Aardbeienrek voor dit jaar weer gereed

Een aardbeienrek in Corona tijd. Bizar dat ik mijn aardbeienrek al gereed heb voor dit jaar. Helaas hebben de maatregelen in verband met het Corona virus ook invloed op mijn werkzaamheden. Geen afspraken bij gemeenten betekent dat ik niet zo veel te doen heb. Beetje thuis werken, af en toe naar kantoor, paar vrije dagen opnemen voorlopig. Je moet wat. Maar daardoor wel wat meer tijd voor mijn tuin en de groentetuin.

Vorig jaar heb ik een idee uitgewerkt voor een aardbeienrek. Stalen matten op hoogte maken, vastgezet met stevige houten palen, 2 lagen boven elkaar. In de mazen van de rekken plantenpotjes plaatsen met daarin de aardbeienplantjes. Het werkte echt super. Een mooie oogst van aardbeien en het plukken ging erg makkelijk. Er was geen twijfel mogelijk, dat aardbeienrek krijgt een vervolg.

En zie hier, voor dit jaar is mijn rek al gereed. Grotendeels uitbesteed aan mijn vader, die graag in de groentetuin werkt bij ons. Paar nieuwe potjes moeten kopen en een paar nieuwe planten. Maar verder de potjes en aardbeienplanten van vorig jaar gebruikt. Wat mij betreft mag de lente aanblijven en de temperatuur omhoog. Dan verwacht ik weer een mooie aardbeienoogst dit jaar. Heerlijk, verheug me er al op.

Foto’s

Vastelaovend 2020 | René Janssen

Carnaval was weer gezellig

Carnaval, oftewel ‘Vastelaovend’ zoals ze dat bij ons in Limburg zeggen. Een bijzonder feest, vooral omdat het maar in een klein deel van Nederland wordt gevierd. En dan ook nog eens totaal verschillende.

Zelf vierde ik vroeger Carnaval in mijn geboorteplaats Panningen. Toen ik oud genoeg was kregen we het idee om eens naar Maastricht te gaan. Dat was wel even iets anders dan Panningen. Wat was iedereen in Maastricht goed verkleed. En bijna iedereen was volledig geschminked. Wij vielen op, dat weet ik zeker, maar we hadden nog geluk dat we gewoon het Limburgs dialect spreken, waardoor we wel werden geaccepteerd. Maar gezellig was het in Maastricht, dat zou een vervolg krijgen. En zo belandde ik maar liefst 10 jaar lang in Maastricht, 2 dagen lang Vastelaovend vieren van ‘s-morgens vroeg tot ‘s-avonds laat.

Na 10 jaar was onze groep helaas uit elkaar gevallen. Een aantal had kinderen gekregen en sommigen wilden weer Vastelaovend vieren in het eigen dorp. Ik was inmiddels verhuisd naar Baarlo en ben daar ook een dag op stap geweest. Ik vond het niks, ik miste Maastricht. Ik woonde ook nog niet zo lang in Baarlo en kende nog te weinig mensen omdat ik me nog niet in het verenigingsleven had gemengd. Dus besloot ik maar om voorlopig geen Carnaval te vieren, terwijl mijn partner 5 dagen verplichtingen had met de muziekkapel waar ze deel van uitmaakt. En zo kan het dus gebeuren dat je als echte Carnavalsvierder plotseling jarenlang geen potje bier in de hand hebt tijdens dit jaarlijkse feest.

Maar dat veranderde weer toen mijn oudste dochter Kim vanuit school naar de Scholencarnaval wilde. Even een oud Carnavalspak uit de kast en hopla, ik was er weer klaar voor. En sinds die tijd ga ik weer op vrijdag, zaterdag en maandag. Af en toe ook op zondag, als ik naar de receptie van de prins moet omdat ik die goed ken. Gelukkig kunnen we Imke altijd naar oma brengen, maar eigenlijk liever niet 4 dagen lang. Vandaar vrijdag, zaterdag en maandag voor mij, met zondag een dagje ‘rust’.

En dit jaar voor het eerst eens naar Venlo geweest op zaterdag. En dat is heel goed bevallen, dat deed me gelijk weer denken aan de goede oude tijd in Maastricht. Een feestje vieren buiten op straat, muziekje erbij, biertje erbij en nog lekker iets te snacken tussendoor. Ik wist niet dat het zo gezellig was in Venlo, ben bang dat dit ook een vervolg gaat krijgen in 2021, hahaha.

Kortom, ik zit er weer middenin en ik moet bekennen dat ik het ook ontzettend gezellig vind. Natuurlijk ken ik inmiddels veel mensen in Baarlo door het verenigingsleven en het feit dat Kim de basisschool er al op heeft zitten. En Kim die gaat al 5 dagen, de komende jaren hoef ik mijn Carnavalspak niet heel ver weg te stoppen, want een jaar later moet het weer uit de kast. Ik zeg dan ook, ‘Vastelaovend samen’, het is toch echt wel een gezellig feest!

Gemeenten Boekel en Valkenburg | René Janssen

Nieuwe gemeentelijke trajecten

Gemeenten Valkenburg en Boekel

Eind vorig jaar hebben we bij CARE opdracht gekregen om voor de gemeente Valkenburg en de gemeente Boekel een nieuwe website te ontwikkelen. Voor de gemeente Boekel moet er ook een nieuw intranet komen en gaan we een groot aantal online formulieren bouwen. Op dit moment ben ik ontzettend druk met het begeleiden van beide projecten.

Strakke deadline

Voor beide gemeentelijke trajecten hebben we wel een aardige uitdaging. De website en het intranet van de gemeente Boekel gaan op donderdag 27 februari online. Een week later, donderdag 3 maart, wordt de nieuwe website van de gemeente Valkenburg gelanceerd. Nu houd ik persoonlijk wel van een strakke deadline, maar gelijktijdig 2 gemeentelijke trajecten begeleiden en daarnaast bestaande klanten blijven ondersteunen is toch wel een uitdaging. Maar tot nu toe loopt alles goed en ziet het er ook naar uit dat we beide deadlines gaan halen. Sterker nog, we gaan de deadline halen, daar zorgen ook mijn collega’s wel voor.

Mooi portfolio

Sinds mijn komst bij CARE begin 2017 hebben we 10 nieuwe gemeenten mogen toevoegen aan het klantenbestand van CARE. Daarmee komen we op 20 gemeenten als klant en hebben we een mooi portfolio in gemeenteland. En daar zitten een paar hele mooie resultaten bij, zoals de gemeenten Vaals en Beesel. Maar ook de gemeente Valkenburg krijgt een hele mooie en functionele website. Ik kijk er in ieder geval naar uit om beide websites online te krijgen. Dan mag ik weer 2 nieuwe toptaken websites aan mijn portfolio toevoegen.

Een bijzonder Kerstdiner, een diner voor mensen met een beperking | René Janssen

Kerstdiner, maar dan even anders

Kerstdiner voor mensen met een beperking.

De Kerstperiode ligt alweer achter ons. Een periode waarin wij met familie en vrienden van een etentje kunnen genieten of een drankje gaan nuttigen. Thuis, bij iemand anders, of in de lokale horeca. Altijd wel een gezellige tijd.

Het meest bijzonder Kerstdiner had ik dit keer met mijn dochter Imke en mijn moeder. Vanuit Stichting Dichterbij werd er een Kerstdiner georganiseerd bij Hotel Asteria in Venray. We mochten daar Imke voor inschrijven en er mochten 2 begeleiders mee. Ik heb mijn moeder van 83 gevraagd en die wilde wel mee, dat leek haar namelijk wel interessant.

Alles gerechten gepureerd

Ik wist ook niet echt wat ik er van kon verwachten, dus ik liet het maar over me heen komen. De gerechten die tijdens dit Kerstdiner geserveerd werden, waren allemaal gepureerd. Vanaf het voorgerecht tot en met het nagerecht. Dus ja, ook het vlees en de vis.

De borden waarop de gerechten geserveerd werden, waren mooi opgemaakt. Net als bij een ‘echt’ Kerstdiner. Maar eigenlijk was het ook een echt Kerstdiner. De aanwezigen met een beperking zag je echt genieten. En zelfs Imke kon een aantal gerechten wel waarderen. Super leuk om te zien, want thuis is het vaak een bordje pap en een kom yoghurt.

Op film

De middag werd verder aangekleed door mooi versierde tafels, diverse muziekgezelschappen en een dansgroep. En er liepen een aantal cameraploegen rond. Die hebben ook mij voor de camera gekregen. In onderstaand filmpje kom ik ergens in het begin heel kort aan het woord. Een heel leuk initiatief dat hopelijk een vervolg gaat krijgen voor al die mensen die niet op een doorsnee manier kunnen genieten van een Kerstdiner.

Liverool FC | René Janssen

Liverpool FC, “You Never Walk Alone”

Liverpool FC

You never walk alone! Het clublied van Liverpool FC. En eindelijk heb ik het een keer live mee mogen maken. Eerder deze maand heb ik samen met vrouw en dochter de wedstrijd Liverpool FC – Watford (2-0) bezocht. Vanaf mijn 6de ben ik begonnen met voetballen en om de één of andere reden werd ik toen al ‘geraakt’ door de club Liverpool FC. Geen idee waar dat vandaan komt. Ik heb niets met Ajax, PSV of Feyenoord. Nooit gehad en nu nog steeds niet. De enige club in Nederland waar ik een zwak voor heb is Heerenveen. En dat als Limburger, hahaha. Gewoon omdat ik dat een sympathieke club vind. Zeker in de tijd van Foppe de Haan, prachtige man bij een mooie club.

Maar mijn liefde voor een club is altijd uitgegaan naar Liverpool FC. Ik volg de club altijd en indien mogelijk kijk ik ook de wedstrijden op TV. Voorheen altijd ‘Match Of The Day’ op zaterdagavond, of op zondagochtend de herhaling. In de tijd dat ikzelf op zondagmiddag moest voetballen was dat altijd wel lekker. In de ochtend Match Of The Day op TV kijken. Daarna naar mijn broers kijken en dan zelf op zondagmiddag voetballen. Zo zag een standaard zondag er voor me uit.

You Never Walk Alone

Maar eind 2019 ben ik dan eindelijk naar Liverpool afgereisd om een wedstrijd te bekijken. Op mijn eigen verjaardag in juli heb ik mezelf dit cadeau gekocht. Gewoon even 3 kaarten besteld en vrouw en dochter gevraagd of ze mee willen. Want anders wist ik nog wel een paar mensen die ik blij kon maken met een kaartje. En zo vertrokken we op vrijdagmiddag en zijn we op zondagochtend weer terug naar Nederland gekomen. Kim had namelijk proefwerkweek en had geen vrij op maandag.

En wat een geweldige ervaring was het. De wedstrijd was matig, de spanning in het stadion enorm. Het seizoen waarin de club eindelijk weer eens kampioen van Engeland moet worden. Die spanning voelde je gewoon in het stadion. Heel bijzonder. Met als hoogtepunt natuurlijk ‘You Never Walk Alone’. Dat wordt luidkeels meegezongen door iedereen. Fantastisch. Ik kan het ook niet omschrijven, je moet het zelf ervaren.

Helaas hebben we verder weinig van Liverpool gezien, daarvoor was de tijd te kort. Wel 2 keer ontzettend lekker gegeten. De eerste avond in een pub/restaurant en de tweede avond tapas. En verder de Kerstmarkt beozocht en een winkelcentrum. Ach, redenen genoeg om in 2020 een wedstrijd uit te zoeken en weer terug te gaan. De kans is heel groot dat dit gaat gebeuren, ik weet wel weer een mooi verjaardagscadeau voor mezelf!

You Never Walk Alone

Baarlo MO17-1 kampioen | René Janssen

Kampioenen!

Kampioen najaarscompetitie 2019-2020

Zaterdag 7 december stond in het teken van voetbal. In mijn eerste jaar als trainer van een meidenteam kon direct een kampioenschap worden behaald. Met een overtuigende 9-0 overwinning werd Baarlo MO17-1 kampioen in de najaarscompetitie van het seizoen 2019-2020. Een prestatie waar ikzelf ook geen rekening mee had gehouden. Misschien dat ik daarom bijzonder trots ben op de prestatie. En dan niet van mezelf, maar vooral van de meiden. Slechts 2 meiden waren eerder al eens kampioen geworden bij de jeugd, voor 14 speelsters was dit het eerste kampioenschap. Je kunt je wel voorstellen hoe gelukkig de meiden waren.

Ik weet nog dat ik hard twijfelde toen ik werd gevraagd om het meidenteam te gaan trainen. Meidenvoetbal, is dat wel iets voor mij? Ben ik daar zelf niet iets te fanatiek voor? En ga ik wel een klik krijgen met die meiden van 14 – 17 jaar? Omdat onze dochter Kim gevraagd werd om als keepster vervroegd door te schuiven, heb ik uiteindelijk toch ingestemd om trainer te worden. Kim was pas 12 aan het begin van het seizoen, op deze manier kon ik daar voor mijn eigen gevoel nog een beetje controle op uitvoeren. Want ja, je dochter die in een groep kom met meiden die meer dan 4 jaar ouder zijn, is dat wel goed? Die meiden van 17 praten toch echt over andere zaken dan meiden van 12. Dacht ik, maar of dat tegenwoordig wel zo is weet ik eigenlijk ook niet.

Goede leerlingen

Anyway, met veel enthousiasme ben ik er dan toch maar aan begonnen. En hoe anders denk ik er nu over! Wat hebben die meiden mij verrast, op een positieve manier, op alle fronten. Fanatiek, gedisciplineerd, leergierig, correct, sociaal. Zo wil ik deze groep omschrijven. Ongeveer 70% van het team speelt al een paar jaar samen, maar er moesten wel 5 speelsters ingepast worden. Naast Kim nog een speelsters van VV Baarlo. Daarnaast nog 3 speelsters van buiten de vereniging. De nieuwe meiden zijn perfect opgevangen door de rest van de groep. Zowel in het veld als buiten het veld, dat laatste is denk ik nog wel het meest belangrijk.

Voetballend werd ik ook verrast. Ik had het elftal vorig seizoen wel al een paar keer gezien omdat Kim toen al moest uithelpen. Ik had het idee dat er meer in zou zitten dan ze lieten zien, want er zit wel talent in de groep. Omdat ik een bepaalde speelwijze voor ogen heb waar ik niet van afwijk, ongeacht het spelersmateriaal, ben ik gestart door een aantal speelsters op een positie te zetten die ze niet gewend waren. En dat heeft heel goed uitgepakt. De meiden begrepen direct wat de bedoeling was.

Met veel plezier en uitstraling werd de eerste wedstrijd van de compatitie gelijk gespeeld, tegen één van de kampioenskandidaten. Daarna werden een aantal wedstrijden overtuigend gewonnen en werden we zelf plotseling de kampioenskandidaat. Dat deed wel even iets met de groep, want de spanning werd met de wedstrijd groter. In de topper tegen Sparta uit Sevenum gingen we bijna onderuit door de spanning, maar het gelijkspel was voldoende om de koppositie te behouden. Bijna ging het nog mis in een uitwedstrijd tegen Resia uit Well, maar gelukkig werd een 3-1 achterstand omgezet in een 3-5 overwinning. Achteraf denk ik dat deze wedstrijd bepalend is geweest. Op achterstand komen door de spanning en de druk die de meiden zichzelf oplegden. En dan alles van je af kunnen zetten en laten zien dat je gewoon beter bent. Bijzonder knap.

2de kampioenschap in 2019

En dat betekende mijn 2de kampioenschap in een jaar tijd, want in mei werd ik met Baarlo 2 kampioen in het seizoen 2018-2019. De alcohol vloeide bij het kampioenschap van de meiden net zo hard als bij Baarlo 2. Natuurlijk niet voor de speelsters, maar een groot deel van de ouders vierde het kampioenschap alsof het kampioenschap van henzelf was. Prachtig die betrokkenheid, dat geeft nog meer voldoening. Ik kijk dan ook al uit op de tweede seizoenshelft, waarin we hopelijk in een klasse hoger ingedeeld worden. En we gaan dan een aantal leuke dingen doen, zoals deelnemen aan een internationaal toernooi tijdens Pasen. En als afsluiter gaan we met Hemelvaart 3 dagen naar Allendorf, regio Winterberg (Duitsland). Je moet er uiteindelijk wel iets van maken en daar steek ik graag de nodige energie in. Want zo’n meerdaags toernooi wordt een ervaring die de meiden nooit zullen vergeten. Laat de lente maar komen!

ProgPower Europe 2019 | website René Janssen

ProgPower Europe 2019, wat een weekend

ProgPower Europe 2019, het zit er weer op. En wat een weekend was het weer. Elk jaar denk ik weer, dit kan wel eens de laatste keer worden. Maar als het weekend dan voorbij is weet ik dat we niet kunnen stoppen. We doen hier zo veel mensen een plezier mee, heel bijzonder. Het festival is zo veel meer dan alleen een beetje muziek luisteren en een biertje drinken. Voor veel mensen is dit een jaarlijks weerzien van vrienden uit heel Europe en ver daarbuiten. Ook dit jaar weer bezoekers uit meer dan 25 verschillende landen. En dat allemaal in Baarlo, ‘the place of all places’ :-).

Inmiddels zijn we al gestart met de voorbereidingen voor ProgPower Europe 2020. Dat lijkt misschien heel erg vroeg, maar ik ben er elke week wel een aantal uren mee bezig. De ene week meer dan de andere week, maar uiteindelijk is het toch altijd weer meer dan de moeite waard geweest. Zo mooi om te zien hoe we met een kleinschalig festival een grote ‘community’ hebben gecreëerd. Dit hadden we in 1999 toen we zijn gestart nooit kunnen bedenken. Maar trots zijn we wel, stiekem heel erg trots. En dat mag ook, want het festival is uniek in de hele wereld. Laten we hopen dat we de energie houden dat we hier nog lang mee doorgaan.

Heb je geen idee waar ProgPower Europe voor staat? Ik kan het moeilijk omschrijven. je moet het eigenlijk beleven. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je van progressieve rock/metal houdt. Oftewel, een ‘stevige’ uitvoering van Pink Floyd, dan weet je een beetje welke muziek je kunt verwachten.

Eén van onze bezoekers heeft een mooi videoverslag gemaakt van de optredende bands (zie hieronder). Heb ik je nu nieuwsgierig gemaakt? Check de ProgPower Europe festival website voor alle details en wie weet zie ik je volgend jaar. Je zult niet teleurgesteld worden.

Op de foto in de header, onze jongste 3 vrijwilligers. Want zonder de 120 vrijwilligers die het gehele weekend weer klaar staan, is het onmogelijk om het festival te blijven organiseren. Grote dank aan al deze vrijwilligers die al 20 jaar klaar staan voor ons.