Winterlandschap Zuid Limburg

Winterwandeling in Zuid-Limburg

Zo, dat is alweer een tijd geleden dat ik een bericht heb geplaatst. Dat komt omdat er het laatste half jaar ook wel vanalles is gebeurd privé, 2023 was dan ook niet het allerbeste jaar moet ik zeggen. Maar laten we niet te veel stilstaan bij het verleden en vooral positief blijven, volgens mij is dat het beste wat je kunt doen. En dan is wandelen een ontspanning die rust geeft. Daarom probeer ik de laatste tijd regelmatig alleen, of met mijn dochter een wandeling te maken van een paar uur.

Sneeuwlandschap in Zuid-Limburg

En zo vertrokken mijn dochter Kim en ik op vrijdag 19 januari 2024 naar Zuid-Limburg. Daar was namelijk 25 cm sneeuw gevallen, heel wat meer dan de 3 cm in Baarlo. Ik koos een wandelroute uit in de omgeving van Bocholtz, daar was ikzelf ook nog niet echt geweest. https://wandelgidszuidlimburg.com/wp-content/uploads/word/534.pdf

Het was even zoeken naar een parkeerplek, we vonden uiteindelijk een carpoolplaats niet al te ver van de start van de route. Al direct bij de eerste 100 meter gingen we de mist in met de route, maar gelukkig hadden we dat snel in de gaten. Eénmaal op de route was het genieten van een prachtig besneeuwd landschap. Het waaide een beetje maar omdat het zonnetje scheen en de temperatuur rond het vriespunt lag, was het prachtig wandelweer. Halverwege de route een pauzeplek voor een heerlijke warme chocomel bij Bie de Tantes in Eys. Het laatste stuk werd een uitdaging, want na 3 uur wandelen en soms toch nog ploeteren door de sneeuw waren we bekaf. Maar het was meer dan de moeite waard. Precies 13 km door een prachtig wit landschap in Zuid-Limburg. Een prachtige dag, van mij mag de sneeuw nog wel een keer terugkomen deze winter.

Fotoreportage

Bekijk de foto’s en geniet nog even mee