Foto van René, Claudia en Kim met de Australische band Voyager

Van Baarlo naar Liverpool

Het Eurovisie Songfestival 2023 (Eurovision) ligt alweer een tijd achter ons, maar toch gaat de titel daarover. Want de Australische band Voyager is hun buitenlandse avontuur ooit in Baarlo begonnen in 2006 en mocht Australië dit jaar vertegenwoordigen in Liverpool tijdens Eurovision. Het begin in 2006 was op ProgPower Europe, het festival dat ik jaarlijks organiseer. En wie had nu kunnen denken dat er ooit een band die op ProgPower heeft gespeelt ook op Eurovision zou spelen. Ik in ieder geval niet, maar bijzonder was het wel.

Australische ambassade

Een aantal weken voor Eurovision kreeg ik een uitnodiging voor een besloten optreden van Voyager op de Australische ambassade in Den Haag. Op een donderdagavond. Hoewel het niet heel goed uitkwam in de planningen besloten mijn vrouw en ik toch naar Den Haag af te reizen, samen met Kim. En daar hebben we geen spijt van, het was een bijzonder optreden. De band zetten mij nog een beetje in de spotlight omdat ik ze als eerste ooit naar Europa heb gehaald. Een mooie waardering en het siert de band ook hoe down-to-earth ze zijn.

Eurovision in Liverpool

Een aantal weken later was het dan zover, het grote optreden op Eurovision in Liverpool. Samen met een aantal crew-leden van ProgPower Europe hebben we de halve finale gekeken. Gelukkig kwam Voyager in de finale, achteraf bleek dat ze de halve finale zelfs winnend hadden afgesloten. De finale konden we helaas niet samen kijken met vrienden vanwege andere verplichtingen, maar we hebben natuurlijk wel gekeken en het maximaal aantal stemmen uitgebracht. Uiteindelijk werd Voyager 9e, een geweldige prestatie. Hopelijk weten we de band in 2025 nog een keer naar Baarlo te halen, dat zou fantastisch zijn.

Interviews

Omdat een aantal media ons verhaal zo leuk vond heb ik nog een paar interviews mogen geven. En daar kijk ik dan ook nog met een trots gevoel op terug. Van Baarlo naar Liverpool, het kan soms raar lopen.