Nieuwsheader interview Hallo Peel en Maas

‘Geplukt’ door de lokale krant

Naar aanleiding van de voetbaltrip naar Denemarken met de meiden van VV Baarlo MO19-1, heeft de lokale krant ‘Lokaal Peel en Maas’ mij geïnterviewd. Ze hebben een deel van mijn levensverhaal geschreven. Ik moet zeggen dat het een mooi verhaal is geworden, waarbij ik duidelijk heb gemaakt dat dingen in het leven allemaal niet zo vanzelfsprekend zijn.

Balans in het leven

Bij de voetbalclub krijg ik wel eens de vraag, waar haal jij alle tijd vandaan? Werken, trainer van 2 teams, bestuurslid van de club, een festival organiseren, de zorg voor een gehandicapte dochter en een puber dochter, en nog tijd over houden voor andere vrijetijdsbestedingen. Daar heb ik maar 1 antwoord op, zorg dat alles goed in balans is. Dit betekent ook dat ik bewust gekozen heb om niet fulltime te werken. Nooit gedaan, mijn eerste baan was 36 uur, terwijl in die tijd 40 uur gebruikelijk was. Na een jaar ben ik al overgestapt op 32 uur, omdat ik meer tijd vrij wilde houden voor mijn hobbies en zo. En ik moet zeggen, ik heb daar in zijn geheel nooit spijt van gehad. Natuurlijk levert dat financieel minder op, maar voor mij is geld niet het belangrijkste in het leven.

Nog lang voetbaltrainer blijven

Komend seizoen ga ik het meidenteam MO17-1 van VV Baarlo trainen. Na 8 jaar heb ik een punt gezet achter het trainen van het 2e herenelftal van de club. Ik heb jaren dus 2 teams getraind, maar ik merk dat dit de afgelopen tijd teveel energie kost in relatie tot bijvoorbeeld de zorg voor mijn dochter, die steeds lastiger wordt. En daarom heb ik de keuze gemaakt om bij de heren senioren (voorlopig) te stoppen. Op deze manier kan ik mijn volle energie weer kwijt in het trainen van het meidenteam, de zorg voor mijn dochter, werk en andere dingen die het leven mij brengt. Hopelijk kan ik in de toekomst nog lang trainer blijven, van welk team dan ook. Mogelijk dat ik de meiden verder ga begeleiden als ze de stap naar de vrouwen senioren maken. Of ik blijf de jeugd trainen of ik ga weer heren senioren trainen. We zien het wel, belangrijk is dat ik het kan combineren en dat ik er plezier in heb. Want dat heeft altijd een positieve uitwerking op alle andere dingen die ik in het leven doe.

Het interview

Het volledige interview kun je lezen op de website van Hallo Peel en Maas. Daarin kun je ook lezen dat het niet veel heeft gescheeld of ik was naar Zweden verhuisd. En ja, wie weet gebeurt dat toch nog ooit, haha.