Nieuwsheader Dana Cup 2022

Dana Cup 2022, wat een fantastische ervaring

Met het meidenteam VV Baarlo MO19-1 hebben we deelgenomen aan de Dana Cup 2022 in het Noorden van Denemarken. Een geweldige ervaring, misschien wel de mooiste in mijn carriëre als speler / trainer.

Eindelijk met de meiden naar het buitenland

Het was een lang gekoesterde wens, een trip naar het buitenland met deze geweldige meidengroep. Toen ik 3 jaar geleden trainer werd van het grootste deel van deze meiden, had ik nooit gedacht zoveel plezier en energie te krijgen van het trainen/coachen van meiden. In het eerste jaar behaalden we al onverwacht succes, een kampioenschap waar niemand rekening mee had gehouden. Ik had al snel in de gaten dat het een bijzondere groep meiden was. Onze dochter Kim kwam er als jongste speelster bij maar werd door de oudere meiden geweldig opgevangen. Het leeftijdsverschil van 5 jaar was niet te merken. Toen we kampioen werden was Kim net 13 jaar, terwijl we ook meiden van 18 in het team hadden. Het maakte niet uit, de sfeer was overweldigend en dat is ook de basis geweest van het succes.

In die periode ontstond ook het idee om naar het buitenland te gaan voor een toernooi. Ik kwam uit bij de Ederbergland Cup in Allendorf, Duitsland. Maar zoals we weten, corona gooide roet in het eten. En toen kwamen we voor een probleem te staan, want er moest een ander toernooi gezocht worden omdat sommige meiden te oud werden om deel te kunnen nemen aan de Ederbergland Cup. Na een zoektocht kwam ik uit bij Dana Cup in Denemarken, één van de grootste internationale jeugdvoetbaltoernooien ter wereld. De meiden waren direct enthousiast, gelukkig kreeg ik de ouders ook snel mee en kon de voorbereiding starten.

Een weekje Denemarken

In plaats van een lang weekend Duitsland werd het dus een weekje Denemarken. Maar ook werd deze trip in eerste instantie afgelast, want de Dana Cup ging in 2021 niet door. Gelukkig kon de gehele groep meedoen in de leeftijd onder 19, dus de trip werd opnieuw gepland in 2022. En zo vertrokken we, na ruim 2,5 jaar wachten en voorbereiden, op zondag 24 juli rond de klok van 7 uur in de ochtend. Na ruim 13,5 uur kwamen we aan in Hirtshals, waar we overnachtten in Motel Nordsoen. Het toernooi zelf was in Hjorring, 20 kilometer onder Hirtshal. De pendelbussen brachten ons naar het sportpark voor de wedstrijden, die afstand was prima te overbruggen.

En ja, wat kan ik ervan zeggen. Het werd een onvergetelijke week, waar ik nog lang aan terug zal denken. De sfeer onderling en met de andere teams, het respect voor elkaar voor, tijdens en na de wedstrijden, de leuke feestjes, de gezellige busreisjes, het uitstekende weer en de rustige omgeving. Alles viel perfect op zijn plaats en we beleefden een week met z’n allen die we niet vaak meer mee gaan maken.

Uitgebreid verslag

We kunnen er dus heel veel over schrijven, maar ik verwijs naar het uitgebreide dagverslag dat we hebben geschreven tijdens het toernooi. Je kunt het verslag lezen op de website van de club, https://www.vvbaarlo.nl/danacup. Ik hoop in ieder geval dat het niet éénmalig was, ik wil zo weer terug met een team. Al is het alleen al om die ervaring aan de jeugd mee te geven, dat is gewoon goud waard. En zeker als je er zelf ook nog eens zoveel plezier aan beleeft. Dus hopelijk schrijf ik over een jaar weer een korte terugblik, op Dana Cup 2023.