Nieuwsheader aardbeienrek

Nieuwe aardbeienrek weer klaar

Ik verheug me er nu al op, verse aardbeien uit eigen tuin! Lekker om te eten, maar ook om jam van te maken of te gebruiken voor een zelfgemaakte likeur.

Sinds een aantal jaar zet ik mijn aardbeien in een rek, gemaakt van stalen matten. Het idee heb ik ooit zelf bedacht en tot nu toe bevalt het goed. Alleen 2 jaar geleden was het geen succes, toen moest ik constant aardbeienplantjes vervangen omdat de plantjes die ik had het niet overleefden. Waar dat toen aan lag is me nog steeds niet helemaal duidelijk. Vorig jaar was goed, maar toen had ik allemaal nieuwe plantjes. Dit jaar heb ik de plantjes laten overwinteren en vorige week heb ik alle aardbeienplantjes verpoot in potten die ik weer in mijn rek heb gezet.

Ik heb mijn aardbeienrek dit jaar wel verplaatst omdat ik een andere indeling voor mijn moestuin heb bedacht. Samen met mijn vader heb ik mijn rek verplaatst en inmiddels is het hele rek gevuld met de aardbeienplantjes. Ik hoop dat we veel zon krijgen en dit een goeie oogst oplevert, want aardbeien die lusten we thuis wel. Heerlijk, ik verheug me nu al op het eerste geroosterde sneetje brood met aardbeien. Laat de zomer maar komen.

Foto van mijn aardbeienrek
Foto collage van mijn aardbeienrek