Nieuwsheader VV Baarlo MO19-1 kampioen!

Kampioen met VV Baarlo MO19-1

Na 2 jaar weer kampioen

In 2019 ben ik gestart met het trainen van een meidenteam bij VV Baarlo, MO17-1. In de najaarscompetitie (de jeugd speelt in 2 competities tijdens een seizoen) werden we toen redelijk onverwacht kampioen in de 2e klasse. Promotie naar de 1e klasse heeft ons echter weinig plezier opgeleverd. Na 1 wedstrijd werd de competitie stilgelegd vanwege corona.

Het seizoen erna mochten we het opnieuw proberen met het team, waarbij een paar meiden noodgedwongen moesten stoppen (studie / blessure / leeftijd). Er kwam aanvulling en met een krappe bezetting van 13 speelsters startten we de competitie. Na 4 wedstrijden in de 1e klasse (2 nederlagen, 2 overwinningen) werd wederom de competitie stilgelegd en ook niet meer hervat. Wederom was corona de oorzaak en werd buitensporten niet aangemerkt als veilig genoeg om het coronavirus onder controle te krijgen.

Van MO17-1 naar MO19-1

Omdat we graag het team bij elkaar wilden houden werd besloten om dit seizoen te starten in de MO19 leeftijd. Omdat we weer een aantal nieuwe talentvolle meiden mochten verwelkomen besloten we het team in te schrijven in de 1e klasse. Het hoogst haalbare in de regio Zuid 2. Een gok, want de helft van het team is nog maar in de leeftijd van 14 – 16 jaar.

Vanaf de eerste bekerwedstrijd was wel duidelijk dat we met deze groep meiden over een bijzonder talentvolle groep beschikken. Voetballend zit dit meidenteam prima in elkaar, fysiek en mentaal valt er nog veel winst te halen. Maar het eerste deel van de competitie lieten de meiden zien het niveau meer dan aan te kunnen. De eerste 4 wedstrijden werden overtuigend gewonnen, waarbij we alleen in de uitwedstrijd tegen Boekel-Sport MO19-1 een moeilijke helft speelden.

Weer kampioen!

De tweede seizoenshelft (bij deze leeftijd kent het meidenvoetbal kleine competities) ging het wat moeizamer maar werd er wel karakter getoond. De thuiswedstrijd tegen Boekel-Sport ging helaas verloren, de spanning van een mogelijk kampioenschap werd de meiden te veel. Gelukkig werden de resterende 2 wedstrijden wel gewonnen en mocht Boekel-Sport in de achtervolging om ons sterke doelsaldo te achterhalen.

Dat lukte niet! In de laatste 2 wedstrijden moest Boekel-Sport maar liefst 21 goals verschil goed maken. De meiden uit Boekel wonnen de 2 wedstrijden wel, maar de teller bleef steken op 14 doelpunten. En dat betekende dus het kampioenschap voor VV Baarlo MO19-1, waarbij de laatste wedstrijd van Boekel in de kantine ‘live’ werd gevolgd omdat één van de ouders van de meiden in Boekel aanwezig was.

Een puike prestatie van een bijzondere groep meiden waar VV Baarlo hopelijk nog lang van mag genieten. Ik zie in ieder geval al uit naar de 2e seizoenshelft, waarin we zeker weer een aantal leuke activiteiten gaan regelen naast het voetbal. Met natuurlijk het hoogtepunt van het seizoen, een week naar Denemarken om deel te nemen aan het grootste jeugdvoetbaltoernooi in de wereld, DanaCup 2022. Een mooi vooruitzicht!

Leave a Comment