Nieuwsheader Buitenspelval Jubileumdiner

Het ‘Buitenspelval Jubileumdiner’

Jubileum ‘De Buitenspelval’

In het seizoen 2019 – 2020 werd mij gevraagd om het meidenteam MO17-1 van VV Baarlo te gaan trainen. Ik kreeg de vraag omdat ik al het jeugdteam van mijn dochter Kim trainde. Omdat Kim vervroegd werd doorgeschoven naar het meidenteam was het voor de hand liggend dat ik de trainer zou worden. Na een korte bedenktijd heb ik toegezegd en startte mijn ervaring bij het meidenvoetbal. Het succes liet niet op zicht wachten, het team werd onverwacht kampioen in de najaarscompetitie van dat seizoen. Helaas brak toen de corona-periode aan en werd het seizoen afgebroken. Vorig seizoen werd er nog minder gevoetbald. Gelukkig zijn we nu weer gestart en hebben we het team doorgeschoven naar VV Baarlo MO19-1. Aangevuld met een aantal nieuwe talenten beschikken we over een heel aardig elftal en zijn we de beker en competitie goed gestart met 3 overwinningen.

Gezellig aan tafel tijdens het Buitenspelval Jubileumdiner

Maar naast het voetbal doet dit team ook mee aan ‘De Buitenspelval’. Een project waarbij verbinding wordt gemaakt tussen oud en jong, om ouderen niet ‘buitenspel’ te laten raken. Een mooi initiatief dat 5 jaar geleden is opgestart in samenwerking met de ouderen van De Weem, begeleid door Maurice Graef van Kerngezond. Ik probeer zelf ook bij de bijeenkomsten te zijn en zo heb ik al een paar leuke avonden mee mogen maken. Een avondje Bingo spelen, Chinees buffet, een quizavond, of gewoon gezellig een praatje maken met elkaar. De meiden en de ouderen genieten zichtbaar van deze bijeenkomsten, prachtig om te zien.


Het jubileum vieren met een diner

Omdat het project nu 5 jaar bestaat vond ik dat we dit niet zomaar voorbij konden laten gaan. Omdat we een aantal jaren geleden bij de club een sponsordiner hebben georganiseerd, kwam ik op het idee om dit jubileum ook met een diner te vieren. Ik heb hiervoor een aanvraag bij Dela ingediend om een financiële bijdrage en daar kreeg ik gelijk een hele enthousiaste reactie op. Dela stimuleert projecten waarbij ouderen en jongeren met elkaar verbonden worden. Het ‘Buitenspelval Jubileumdiner’ kon georganiseerd worden.

Een datum voor het diner werd snel gevonden. Bij de KNVB werd gevraagd om er rekening mee te houden zodat de meiden een thuiswedstrijd hadden. En als kok werd uiteindelijk de opa van één van de speelsters bereid gevonden om samen met een aantal ouders het diner voor te bereiden. Beloond met prachtig weer op zaterdag 18 september kon het alleen maar een succes worden. En dat werd het ook. De meiden speelden een goede wedstrijd die met een 7-2 winst werd afgesloten. Er werden een aantal interviews gehouden en het 4-gangen diner was uiterst smaakvol. We kunnen er veel over schrijven, maar ik denk dat de fotoreportage een prachtig beeld geeft van deze fantastische dag.


Promotiefilmpje Dela

Omdat Dela zo enthousiast was over het idee, werd er een promotiefilmpje gemaakt. Het filmpje geeft op een perfecte manier weer hoe geweldig iedereen het heeft gehad. De meiden speelden eerst een wedstrijd, aangemoedigd door de ouderen. Vervolgens het diner in de kantine van sportpark De Meeren, waarbij de meiden in de keuken mochten helpen. Een middag en avond waar we met een trots gevoel op terugkijken en waar we nog lang aan zullen blijven denken. Ik hoop dan ook van harte dat de meiden van VV Baarlo nog lang aan het project De Buitenspelval mogen deelnemen.