Header afbeelding Urk, gezien vanaf de vuurtoren

Urk, verrassend mooi

Tijdens mijn zomervakantie heb ik met Kim en Claudia een bezoekje gebracht aan Urk. We hadden geen zin om naar het buitenland te gaan vanwege alle onduidelijkheid rondom coronamaatregelen. Voor Imke maakt het verder niet uit, mijn schoonbroer wilde wel een aantal dagen op Imke passen. Dus bleven we in Nederland en ik had Urk uitgekozen omdat we daar nog nooit waren geweest.

Urk heeft een grote historie

Uiteraard had ik wel eens gehoord dat Urk en voormalig eiland was, maar hoe groot dat eiland vroeger was daar had ik echt geen weet van. Maar tijdens het bezoek aan Urk zijn we daar wel achter gekomen door een bezoek aan het eigen dorpsmuseum. En ik moet zeggen dat ik wel verrast was door de historische feiten. Onvoorstelbaar dat dit dorp vroeger een eiland is geweest, als je ziet hoe groot het op dit moment is. Dat geeft Urk wel een bijzonder karakter. Zeker het oude gedeelte is echt prachtig om wandelend te bezichtigen.

Culinaire hoogstandjes

Omdat we maar voor 3 nachten geboekt hadden, was zelf koken geen optie. Dat had wel gekund in B&B De Roos waar we in een appartement verbleven, maar ik had voor 2 avonden al een restaurant geboekt en uiteindelijk zijn we 3 avonden gaan uiteten. En de eerlijkheid gebied te zeggen dat het eten meer dan voortreffelijk was in de diverse restaurants. Met als absolute hoogtepunt restaurant Blue, echt een aanrader voor een culinair avondje uit.

Een bezoekje aan Urk is dus meer dan de moeite waard. Ik had voor 3 nachten geboekt. Als we nog een nacht meer waren gebleven dan hadden we een bezoekje aan Enkhuizen met de boot gemaakt. Maar 3 nachten was ook prima en absoluut geslaagd. We gaan nog wel een keer terug, al is het maar voor een diner bij restaurant Blue.

Foto impressie

Bekijk de foto’s om een beeld te krijgen van ons tripje naar Urk

Leave a Comment