Nieuwsheader wandeling peelgebied Ospeldijk

Wandeling peelgebied Ospeldijk

Vandaag een wandeling gemaakt in het peelgebied bij Ospeldijk, half uurtje rijden vanuit thuis.

Pony’s en koeien lopen vrij rond

Ik had vantevoren wel een route uitgestippeld en wist dat ik de auto bij mijn startpunt kon parkeren. Ik wist echter niet dat ik bij het Buitencentrum De Pelen zou starten. Toen ik daar aankwam waren er best veel wandelaars en ook vooral gezinnen aanwezig. Ik dacht eerst dat ik een verkeerde keuze had gemaakt en dat het druk zou zijn op de wandelpaden. Maar na een kilometer gewandeld te hebben zag ik niemand meer en ik kwam ook amper iemand tegen.

Het eerste deel was een mooi stukje natuur, waarbij de pony’s en koeien vrij rondlopen. Ik vind dat altijd mooi, dieren die los in de natuur rond kunnen lopen. Het was erg rustig op het eerste deel van de wandeling. Pas na een kilometer of 7 toen ik aan de laatste kilometers begon werd het iets drukker. Het stuk terug naar het Buitencentrum was wel druk, dat was het kabouterpad, speciaal voor de kinderen. Maar goed, wat heet druk, eigenlijk viel het allemaal wel mee :-).

Een mooi wandelgebied waar ik deze zomervakantie zeker nog eens heen ga.

Fotoreportage

Bekijk de fotoreportage die ik gemaakt heb van deze wandeling.

Leave a Comment