Nieuwsheader Baarlo, Samen trots

Baarlo, Samen Trots

Baarlo, Samen Trots het nieuwe merk voor Baarlo

Ruim 100 inzendingen hebben we mogen ontvangen in de Beleefboeken, die in de periode februari tot en met april een reis door het dorp hebben gemaakt. Aan de inzendingen was veel aandacht besteed, fantastisch om te zien. De vele dorpsgenoten hadden er echt de tijd voor genomen om hun verhaal over Baarlo op papier te zetten. Daaronder ook veel jongeren, daar zijn we bijzonder blij mee.

De rode draad van al de inzendingen was het saamhorigheidsgevoel en de trots op Baarlo. De basis voor het nieuwe merk voor Baarlo was gelegd: “Baarlo Samen, Trots”. Een merknaam waarmee je niet direct de toerist naar Baarlo haalt. Maar een merknaam waarmee je veel kanten uit kunt. Een merknaam vastgesteld uit alle input van de bewoners

Urban expositieroute

Omdat corona roet in het eten gooit voor een ‘echte’ expositie, hebben we gekozen voor een urban expositie. Alle input van inwoners is op 12 plaatsen in het dorp te zien. De 12 plaatsen zijn verbonden aan de hand van een wandel- / fietsroute van ruim 5 kilometer. De expositie werd geopend door de wethouder van de gemeente Peel en Maas en is waarschijnlijk nog de gehele zomer te bezichtigen.

Nieuwe merk basis voor het samenlevingsplatform

Het nieuwe merk ‘Baarlo, samen trots’ vormt de basis voor het te ontwikkelen samenlevingsplatform. Een initiatief dat ik een aantal jaar geleden heb aangedragen bij een bijeenkomst van meerdere verenigingen. Een idee om 1 goed online informatieplatform te ontwikkelen en af te stappen van alle individuele initiatieven. Een visie die breed omarmt wordt door o.a. Dorpsoverleg Baarlo. Wel een visie die nog moet landen in de samenleving, want loslaten wat men gewend is lukt in de praktijd niet altijd even snel. Maar ik ben overtuigd dat ons dit gaat lukken, op de achtergrond zijn we hier al druk mee aan de slag.

Uiteindelijk moet het dus resulteren in een actueel online platform, waar inwoners, ondernemers en bezoekers van Baarlo alle informatie vinden over het dorp. Nieuws, evenementen, algemene informatie, geschiedenis, mooie verhalen, verzin het maar. Een platform dat de zelfredzaamheid en zelfsturing van de samenleving moet bevorderen. Een platform waarin de merknaam duidelijk tot zijn recht komt. Kortom: Baarlo, samen trots.