Inzending voor Beleefboeken Baarlo | René Janssen

Mijn input voor Beleefboeken Baarlo

Beleefboeken Baarlo, het project nadert zijn eind

Een aantal jaar geleden zijn de eerste ideeën ontstaan voor een samenlevingsplatform Baarlo. Er is namelijk veel verspreiding van informatievoorziening in ons dorp, het idee is om dit allemaal te gaan bundelen. Hier heb ik een uitgebreid document voor geschreven dat door veel betrokkenen en ook de gemeente Peel en Maas met veel enthousiasme is ontvangen. Mocht je hier meer over willen weten, neem dan even contact met me op.

Eind 2020 hebben we na een korte radiostilte het idee voor een samenlevingsplatform weer opgepakt. En vanaf toen is een en ander in een sneltreinvaart gekomen. Al snel werd een projectgroep communicatie geformeerd en werd het idee geopperd om eerst eens goed na te gaan welke beleving de inwoners van Baarlo bij het eigen dorp hebben. En zo startte het traject Beleefboeken Baarlo.

Mijn bijdrage, geïnspireerd op alle evenementen

Als vrijwilliger van het project heb ik uiteindelijk besloten om ook mijn inbreng in te sturen. Geïnspireerd door alle evenementen die in Baarlo plaatsvinden. Er zijn veel jaarlijkse evenementen, voor elke doelgroep is er wel iets te doen. In een visueel overzicht heb ik dit zichtbaar gemaakt, met als middelpunt de Volksfeesten. Dat is namelijk het grootste evenement voor de gehele samenleving. Maar liefst 4 dagen lang staat het dorp dan in het teken van diverse activiteiten voor alle doelgroepen. En daar mogen we best wel trots op zijn.

Hieronder mijn input voor Beleefboeken Baarlo.

Input van René Janssen voor de Beleefboeken Baarlo.