Foto stadhuis gemeente Stein

Verbeteren website gemeente Stein

De gemeente Stein heeft mij gevraagd om de komende periode de gemeentelijke website te verbeteren. Door een aantal wisselingen van medewerkers is het beheer van de website een beetje ondergesneeuwd. Hierdoor maakt de gemeente niet optimaal gebruik van de mogelijkheden van het CMS. De gemeente Stein is klant van CARE, dus als projectleider/adviseur ken ik het CMS dat de gemeente gebruikt heel goed.

De komende tijd ga ik een paar uur in de week de website verbeteren. Aan de hand van de statistieken ben ik inmiddels al gestart met de meest bezochte pagina’s waaronder afval, rijbewijs en paspoort. Daar ben ik nog niet tevreden over, inhoudelijk ga ik deze pagina’s nog verder finetunen. In de template kan er gebruik gemaakt worden van een afbeelding op elke pagina. Die ga ik dan ook nog toevoegen, waarbij ik ervoor zorg dat de afbeeldingen ook optimaal zijn voor websites. Ik zorg ook dat de zoekfunctie optimaal werkt en de A-Z index, die volgens de statistieken veel gebruikt wordt. Eind van dit jaar zijn dan de meest bezochte pagina’s weer helemaal up-to-date.

Mocht jij net als de gemeente Stein ook behoefte hebben aan ondersteuning om je website inhoudelijk te verbeteren? Laat het mij weten, misschien kan ik je wel ergens bij helpen of ken ik iemand anders die je kunt vragen. Mijn kennis en mijn netwerk is groot.

Screenshot homepage website gemeente Stein