Afbeelding volksfeesten Baarlo, als cover voor het document samenlevingsplatform Baarlo

Samenlevingsplatform Baarlo

Samenlevingsplatform als initiatief vanuit de samenleving

Vanuit mijn eigen dorp Baarlo ben ik betrokken bij een project, waarbij verenigingen meer moeten gaan samenwerken in de toekomst. Ik sluit hierbij aan als bestuurslid van de voetbalclub. Een interessant project, want we merken dat alle verenigingen het moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden. Gelukkig is de voetbalclub een zeer gezonde vereniging en kunnen wij andere verenigingen in de toekomst mogelijk ondersteunen, in welke vorm dan ook.

Vanuit dit project en vanuit het Dorpsoverleg Baarlo, is het idee ontstaan om een samenlevingsplatform op te zetten. Een platform waarmee de inwoners/ondernemers/bezoekers van Baarlo goed geïnformeerd worden over wat er allemaal te doen is in het dorp. Waarin alle verenigingen, bedrijven, winkels, horeca een plek moeten krijgen. Dat op termijn ondersteunend is aan de zelfredzaamheid van inwoners en waarin inwoners en ondernemers kunnen participeren. Kortom, een samenlevingsplatform voor de gehele samenleving in Baarlo.

Ingeschreven bij ‘Kern met Pit’

Omdat het platform zoals wij het op willen zetten nog niet voorkomt in Nederland hebben we het project aangemeld bij ‘Kern met Pit’. Het platform moet namelijk ook de gemeente Peel en Maas gaan ondersteunen bij de informatieverstrekking naar hun inwoners. Bij een succesvol project kan het platform ook in andere dorpen weggezet worden. En daarmee kan de gemeente op termijn veel gerichter communiceren met de burgers.

Meer informatie

Mocht je meer informatie willen over het samenlevingsplatform Baarlo, neem dan contact met me op. Ik heb samen met 3 andere initiatiefnemers een 33-pagina’s tellend document geschreven om het project te verduidelijken. Wij zijn in ieder geval overtuigd dat we iets moois neer kunnen zetten en hopen dat de gemeente binnenkort groen licht geeft en onze investeringsaanvraag goedkeurt.

Cover document Samenlevingsplatform Baarlo