Header afbeelding zelfgemaakt plantenlabels | René Janssen

Zelfgemaakte plantenlabels

Plantenlabels voor de moestuin

Al jaren hebben wij een moestuin, die vooral door mijn vader wordt onderhouden. De eerste jaren heb ik me nooit echt bemoeid met de moestuin en mijn vader zijn gang laten gang. Wel makkelijk, niks doen, alleen genieten van de oogst. Maar mijn vader is inmiddels de 80 jaar gepasseerd, je merkt dat alles dan toch iets minder makkelijk gaat. Zo ook de moestuin, de laatste jaren ondersteun ik hem daarom wat meer. En wat ikzelf al jaren graag wil, plantenlabels bij al de groentes en het fruit. Dan weten we tenminste ook wat we allemaal in de moestuin hebben staan.

Af en toe kom ik wel iets leuks tegen op instagram of pinterest, maar dan zijn ze niet leverbaar naar Europa. Of als ik de specificaties bekijk dan vind ik de labels vaak te klein of juist weer te groot. En daarom heb ik maar eens besloten om zelf creatief te zijn en plantenlabels te maken van CD’s.

Benodigdheden

Voor de zelfgemaakte plantenlabels heb ik CD’s, bamboestokken, pvc-lijm, schroefjes en ijzerdraad gebruikt. Met pvc-lijm heb ik telkens 2 CD’s aan elkaar geplakt, met de blinkende kant naar buiten. vervolgens een schroefje in één van de uiteinden van een bamboestok en een schroefje in de aan elkaar geplakte CDs. Uiteindelijk de zelfgemaakte labels met ijzerdraad vastgemaakt aan de bamboestokken. Dat kun je op meerdere manieren doen, daar kun je zelf even mee aan de slag.

Ik ben uiteindelijk wel blij met het resultaat. En het houd waarschijnlijk ook de vogels en konijnen weg. Vorig jaar had ik al CD’s opgehangen bij de aardbeien en ik heb de hele zomer gaan last gehad van vogels bij de aardbeien. De glinstering van de CD’s schrikt mogelijk voldoende af. En daarmee hebben de plantenlabels nog een extra functie.

Mocht je nog vragen hebben neem dan even contact op. Ik heb nog een voorraad CD’s liggen die te gebruiken is.