Header afbeelding aardbeienrek | René Janssen

Aardbeienrek

Aardbeienrek voor dit jaar weer gereed

Een aardbeienrek in Corona tijd. Bizar dat ik mijn aardbeienrek al gereed heb voor dit jaar. Helaas hebben de maatregelen in verband met het Corona virus ook invloed op mijn werkzaamheden. Geen afspraken bij gemeenten betekent dat ik niet zo veel te doen heb. Beetje thuis werken, af en toe naar kantoor, paar vrije dagen opnemen voorlopig. Je moet wat. Maar daardoor wel wat meer tijd voor mijn tuin en de groentetuin.

Vorig jaar heb ik een idee uitgewerkt voor een aardbeienrek. Stalen matten op hoogte maken, vastgezet met stevige houten palen, 2 lagen boven elkaar. In de mazen van de rekken plantenpotjes plaatsen met daarin de aardbeienplantjes. Het werkte echt super. Een mooie oogst van aardbeien en het plukken ging erg makkelijk. Er was geen twijfel mogelijk, dat aardbeienrek krijgt een vervolg.

En zie hier, voor dit jaar is mijn rek al gereed. Grotendeels uitbesteed aan mijn vader, die graag in de groentetuin werkt bij ons. Paar nieuwe potjes moeten kopen en een paar nieuwe planten. Maar verder de potjes en aardbeienplanten van vorig jaar gebruikt. Wat mij betreft mag de lente aanblijven en de temperatuur omhoog. Dan verwacht ik weer een mooie aardbeienoogst dit jaar. Heerlijk, verheug me er al op.

Foto’s