Een bijzonder Kerstdiner, een diner voor mensen met een beperking | René Janssen

Kerstdiner, maar dan even anders

Kerstdiner voor mensen met een beperking.

De Kerstperiode ligt alweer achter ons. Een periode waarin wij met familie en vrienden van een etentje kunnen genieten of een drankje gaan nuttigen. Thuis, bij iemand anders, of in de lokale horeca. Altijd wel een gezellige tijd.

Het meest bijzonder Kerstdiner had ik dit keer met mijn dochter Imke en mijn moeder. Vanuit Stichting Dichterbij werd er een Kerstdiner georganiseerd bij Hotel Asteria in Venray. We mochten daar Imke voor inschrijven en er mochten 2 begeleiders mee. Ik heb mijn moeder van 83 gevraagd en die wilde wel mee, dat leek haar namelijk wel interessant.

Alles gerechten gepureerd

Ik wist ook niet echt wat ik er van kon verwachten, dus ik liet het maar over me heen komen. De gerechten die tijdens dit Kerstdiner geserveerd werden, waren allemaal gepureerd. Vanaf het voorgerecht tot en met het nagerecht. Dus ja, ook het vlees en de vis.

De borden waarop de gerechten geserveerd werden, waren mooi opgemaakt. Net als bij een ‘echt’ Kerstdiner. Maar eigenlijk was het ook een echt Kerstdiner. De aanwezigen met een beperking zag je echt genieten. En zelfs Imke kon een aantal gerechten wel waarderen. Super leuk om te zien, want thuis is het vaak een bordje pap en een kom yoghurt.

Op film

De middag werd verder aangekleed door mooi versierde tafels, diverse muziekgezelschappen en een dansgroep. En er liepen een aantal cameraploegen rond. Die hebben ook mij voor de camera gekregen. In onderstaand filmpje kom ik ergens in het begin heel kort aan het woord. Een heel leuk initiatief dat hopelijk een vervolg gaat krijgen voor al die mensen die niet op een doorsnee manier kunnen genieten van een Kerstdiner.