Liverool FC | René Janssen

Liverpool FC, “You Never Walk Alone”

Liverpool FC

You never walk alone! Het clublied van Liverpool FC. En eindelijk heb ik het een keer live mee mogen maken. Eerder deze maand heb ik samen met vrouw en dochter de wedstrijd Liverpool FC – Watford (2-0) bezocht. Vanaf mijn 6de ben ik begonnen met voetballen en om de één of andere reden werd ik toen al ‘geraakt’ door de club Liverpool FC. Geen idee waar dat vandaan komt. Ik heb niets met Ajax, PSV of Feyenoord. Nooit gehad en nu nog steeds niet. De enige club in Nederland waar ik een zwak voor heb is Heerenveen. En dat als Limburger, hahaha. Gewoon omdat ik dat een sympathieke club vind. Zeker in de tijd van Foppe de Haan, prachtige man bij een mooie club.

Maar mijn liefde voor een club is altijd uitgegaan naar Liverpool FC. Ik volg de club altijd en indien mogelijk kijk ik ook de wedstrijden op TV. Voorheen altijd ‘Match Of The Day’ op zaterdagavond, of op zondagochtend de herhaling. In de tijd dat ikzelf op zondagmiddag moest voetballen was dat altijd wel lekker. In de ochtend Match Of The Day op TV kijken. Daarna naar mijn broers kijken en dan zelf op zondagmiddag voetballen. Zo zag een standaard zondag er voor me uit.

You Never Walk Alone

Maar eind 2019 ben ik dan eindelijk naar Liverpool afgereisd om een wedstrijd te bekijken. Op mijn eigen verjaardag in juli heb ik mezelf dit cadeau gekocht. Gewoon even 3 kaarten besteld en vrouw en dochter gevraagd of ze mee willen. Want anders wist ik nog wel een paar mensen die ik blij kon maken met een kaartje. En zo vertrokken we op vrijdagmiddag en zijn we op zondagochtend weer terug naar Nederland gekomen. Kim had namelijk proefwerkweek en had geen vrij op maandag.

En wat een geweldige ervaring was het. De wedstrijd was matig, de spanning in het stadion enorm. Het seizoen waarin de club eindelijk weer eens kampioen van Engeland moet worden. Die spanning voelde je gewoon in het stadion. Heel bijzonder. Met als hoogtepunt natuurlijk ‘You Never Walk Alone’. Dat wordt luidkeels meegezongen door iedereen. Fantastisch. Ik kan het ook niet omschrijven, je moet het zelf ervaren.

Helaas hebben we verder weinig van Liverpool gezien, daarvoor was de tijd te kort. Wel 2 keer ontzettend lekker gegeten. De eerste avond in een pub/restaurant en de tweede avond tapas. En verder de Kerstmarkt beozocht en een winkelcentrum. Ach, redenen genoeg om in 2020 een wedstrijd uit te zoeken en weer terug te gaan. De kans is heel groot dat dit gaat gebeuren, ik weet wel weer een mooi verjaardagscadeau voor mezelf!

You Never Walk Alone