ProgPower Europe 2019 | website René Janssen

ProgPower Europe 2019, wat een weekend

ProgPower Europe 2019, het zit er weer op. En wat een weekend was het weer. Elk jaar denk ik weer, dit kan wel eens de laatste keer worden. Maar als het weekend dan voorbij is weet ik dat we niet kunnen stoppen. We doen hier zo veel mensen een plezier mee, heel bijzonder. Het festival is zo veel meer dan alleen een beetje muziek luisteren en een biertje drinken. Voor veel mensen is dit een jaarlijks weerzien van vrienden uit heel Europe en ver daarbuiten. Ook dit jaar weer bezoekers uit meer dan 25 verschillende landen. En dat allemaal in Baarlo, ’the place of all places’ :-).

Inmiddels zijn we al gestart met de voorbereidingen voor ProgPower Europe 2020. Dat lijkt misschien heel erg vroeg, maar ik ben er elke week wel een aantal uren mee bezig. De ene week meer dan de andere week, maar uiteindelijk is het toch altijd weer meer dan de moeite waard geweest. Zo mooi om te zien hoe we met een kleinschalig festival een grote ‘community’ hebben gecreëerd. Dit hadden we in 1999 toen we zijn gestart nooit kunnen bedenken. Maar trots zijn we wel, stiekem heel erg trots. En dat mag ook, want het festival is uniek in de hele wereld. Laten we hopen dat we de energie houden dat we hier nog lang mee doorgaan.

Heb je geen idee waar ProgPower Europe voor staat? Ik kan het moeilijk omschrijven. je moet het eigenlijk beleven. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je van progressieve rock/metal houdt. Oftewel, een ‘stevige’ uitvoering van Pink Floyd, dan weet je een beetje welke muziek je kunt verwachten.

Eén van onze bezoekers heeft een mooi videoverslag gemaakt van de optredende bands (zie hieronder). Heb ik je nu nieuwsgierig gemaakt? Check de ProgPower Europe festival website voor alle details en wie weet zie ik je volgend jaar. Je zult niet teleurgesteld worden.

Op de foto in de header, onze jongste 3 vrijwilligers. Want zonder de 120 vrijwilligers die het gehele weekend weer klaar staan, is het onmogelijk om het festival te blijven organiseren. Grote dank aan al deze vrijwilligers die al 20 jaar klaar staan voor ons.