René in actie tijdens BaolderKubb 2019 | René Janssen

Let’s play Kubb

Zondag 8 september een primeur in Baarlo, de allereerste ‘BaolderKubb’.
Een Kubb toernooi, voor jong en oud. Vanuit de voetbalclub hebben we met een aantal mensen vorig jaar het idee gekregen om een Kubb toernooi te organiseren in Baarlo. Een toernooi dat er in de regio nog niet is.
Vroeger had je een aantal mini-voetbal toernooitjes. Dat werden er op een gegeven moment veel te veel. Er zijn er slechts een paar die het hebben overleefd. Het in Baarlo bekende Maf-Sjiwa toernooi helaas niet. Dat toernooi vond om het jaar plaats in Baarlo en Maasbree, maar door de grote concurrentie van andere toernooien werd het deelnemersveld steeds kleiner. Uiteindelijk kon de organisatie het niet meer opbrengen om het toernooi levend te houden en sinds een aantal jaar is er geen mini-voetbal toernooi meer in Baarlo.

Omdat er in de regio steeds meer toernooien zijn ontstaan in een andere vorm (denk aan voetvolley, penalty bokaal, latje trap, etc.), hebben we nagedacht wat er nog niet is. En toen kwamen we uit bij Kubb. Een spel dat door veel teams bij de voetbalclub steeds meer wordt gespeeld tijdens teamweekenden. Vorig jaar hadden we een try-out, dit jaar het eerste echte toernooi. En hoe leuk was het! Vooral de inbreng van de jeugd geeft ons heel veel voldoening dat we dit initiatief met een aantal mensen opgepakt hebben. Leuke teamnamen, leuke teamoutfits, gezelligheid, sportiviteit, fanatieke deelnemers. Maar allemaal met een grote lach op het gezicht, ook bij de aanwezige toeschouwers.

Het was dan ook een middagje genieten op Sportpark De Meeren. Van 14.00
– 18.00 waren 3 Kubb veldjes constant bezet. In de finales wonnen ‘De Rooie Pretletters’ van ‘De 3 Musketiers’ bij de jeugd. Bij de senioren wist ‘Don Juan’ de finale te winnen van ‘Kubbs-And-Downs’. Een winnaar die vorig jaar ook de try-out wist te winnen. Leukste teamnaam was er voor ‘Hals-Over-Kubb’ en de beste teamtenues waren er voor ‘De Smurfen’ en ‘De 3 Musketiers’. Al met al een zeer geslaagde middag, dat volgend jaar een vervolg gaat krijgen op zaterdag 5 september 2020. Ben jij ook geïnteresseerd geraakt? Check de wesbite www.baolderkubb.nl voor meer informatie.

Deze zondag heeft me in ieder geval weer een heel goed gevoel gegeven.
Lekker gezellig een middagje Kubb spelen met jong en oud. Genieten van een drankje, gezellig kletsen tussen de wedstrijdjes door. En vooral genieten van het enthousiasme van de jeugd. Nu was ik al goed gehumeurd aan het weekend begonnen. Vrijdag wedstrijdje kijken Nederlands elftal, zaterdag wedstrijd met Baarlo MO17-1 (6-1 winst) en daarna sposnordag bij de plaatselijke schutterij. Zondag eerst nog wedstrijd met Baarlo 2 (2-1 verlies) en daarna Kubb toernooi. En voorafgaand aan het weekend te horen gekregen dat ik weer een gemeente mag gaan begeleiden bij het verbeteren van hun online dienstverlening. Daarover de volgende keer meer.